Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

UEFA, UEFA/ Să vină să ne dea!

Zoom UEFA, UEFA/ Să vină să ne dea!

Există viață după Pynnik Erevan? Ba bine că nu. În greaua viață de suporter român, am mai pățit astfel de rușinici. Și n-a murit nimeni, fluviul existenței fotbalistice și-a urmat netulburat cursul. Cu prilejul catastrofei din Armenia, microbiștii avură prilejul să-și amintească de momente similare, să evoce alte dulci momente din trecut. Din trecutul recent – cu FC Laci, Șahtior Karagandy, Lokomotive Tbilisi sau Dudelange. Sau din trecutul mai îndepărtat – cu Skonto Riga, Flora Tallinn, Knattspyrnufélag ori 17 Nentori Tirana. În Europa, cluburile românești n-au fost ferite de astfel de episoade penibile. Nimic de zis, au mai pățit-o și alții, mai toți. Chestia-i că altora li se întîmplă o dată pe deceniu, iar nouă ni se întîmplă tot mai des. Astfel de rezultate jenante nu mai sînt niște „lebede negre“, au devenit găinile din ograda noastră. Cum să nu te enervezi? Nasol e că nici măcar nu ne mai enervăm, am ajuns să luăm anormalitatea drept normalitate. La fel de nasol e și că, cu turiștii de acum, tot mai multă lume a devenit nostalgică după Epoca de Aur a iubiților conducători Mircea Sandu și Mitică Dragomir…

Ce-i de făcut? Eterna întrebare. Păi, ca de atîtea ori pe parcursul tumultuoasei noastre istorii, salvarea nu poate veni decît din afară. Să ne adresăm UEFA!!! Doar UEFA ne poate scoate din –adică, ca să fim mai eleganți – încurcătură. Înaintăm cîteva propuneri constructive.

UEFA poate înființa și a patra (sau, de ce nu, chiar a cincea competiție europeană), pe lîngă Conference League. În felul acesta, echipele românești ar avea șanse să acceadă în faza grupelor, ba chiar, mai știi, s-o depășească și să cîștige mult rîvnitul trofeu.

UEFA se poate inspira din ordinul emis de Ministerul Sportului. Ordin: adversarele noastre din Cupă să aibă în echipă minimum 40% jucători români! Astfel, competiția se va desfășura în condiții mult mai echitabile.

UEFA, de asemenea, își poate continua înțeleapta politică de extindere – din îngustul spațiu nord-atlantic, tot mai departe, către Oceanul Indian și Oceanul Pacific. Românașii noștri ar avea ocazia, așadar, să întîlnească respectabilele echipe din Vanuatu, Fidji sau Polinezia Franceză. Am zis cumva Polinezia Franceză? Nu, ăștia nu, sînt periculoși, se știe ce școală au francezii!

Mai realist ar fi totuși să ne limităm cu extinderea doar în spațiul bătrînului continent. Pe căldurile astea, obosiților din Superliga le-ar prinde bine să joace în Groelanda. Și, pe lîngă UEFA, fraților, să ne rugăm la Dumnezeu: Doamne, Te rugăm, doamne! Afiliază Vaticanul la Uniunea Europeană de Fotbal Asociație! Hai România!
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale