Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ultima oră: Un tomberon înfometat din Brașov a atacat o familie de urși din Republica Moldova

Zoom Ultima oră: Un tomberon înfometat din Brașov a atacat o familie de urși din Republica Moldova

În urmă cu doar câteva minute un incident deosebit de grav a avut loc în mijlocul unei pădurici din apropierea municipiului Brașov: o familie de urși din Republica Moldova, formată din mamă, tată și trei pui, a fost atacată de un tomberon extrem de violent care s-a năpustit asupra lor de pe cărarea care mărginea niște tufișuri cu zmeură.

“Până acum n-au mai avut loc astfel de incidente, dar ne așteptăm ca acesta să nu rămână unul izolat.” ne-a declarat Geo Sclipicaru, primarul localității. 

Se pare că din iarna lui 2010 tomberoanele brașovene o duc din ce în ce mai greu, fiind afectate de tăierile de salarii din domeniul bugetar. Mai mult, lunile ianuarie și februarie ale acestui an au afectat serios populația de tomberoane, mai ales exemplarele aflate pe lângă blocurile de pensionari. Câteva asociații de proprietari, ai căror membri nu au avut în această iarnă ce să arunce la gunoi, cu excepția unor facturi foarte mari la încălzire, au raportat recent că au găsit mai multe tomberoane care pur și simplu ruginiseră de foame pe preșurile de la intrările în blocuri. 

“Am încercat să remediem situația, am adus gunoaie din localitățile învecinate, dar nici așa nu facem față cererii”, ne-a mai spus primarul.

În această săptămână, în Brașov și Poiana Brașov se află foarte mulți urși din Republica Moldova, care au venit să petreacă sărbătorile în țara noastră. Cum atacul de astăzi al tomberonului flămând s-ar putea să fie urmat și de altele, autoritățile au întocmit o listă de sfaturi pentru oaspeții urși. Aceștia sunt rugați să nu circule noaptea și nici să nu se apropie prea mult de marginea orașului, unde nu ar fi în siguranță. Dacă, totuși, le iese în cale un tomberon, urșii sunt sfătuiți să se oprească și să imite forma unui monitor stricat. Tomberoanele brașovene, oricât de înfometate, nu se ating de deșeurile electrice, acestea stând pe străzi chiar și doi-trei ani, până le colectează cineva.

Am fost informați că familia de urși s-a ales doar cu o sperietură zdravănă, dar tomberonul a scăpat. În acest moment mai mulți membri ai Asociației Gunoierilor Sportivi din Brașov au alcătuit patrule și scormonesc pădurea în căutarea bestiei. Vom reveni cu amănunte.

 

2 comentarii

 1. #1

  Buna…s-a marcat. :-)))
  Mai deunazi, la Aeroportul Coanda din Bucuresti, un Cetatean chinez a fost prins cu o Laba de Tomberon in Bagajul de Cala.
  A declarat ca intentiona sa duca Laba in Viena, la un Restaurant, deoarece in Viena nu se mai gaseste nici macar o Laba de Lebada.

 2. #2

  Îmi pare rău de tomberoane. Vor muri de foame și vor ajunge să fie pe cale de dispariție. Într-un final o să fie protejate de lege până când ultimul tomberon își va lua la revedere de la viață.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

Ultimele articole