Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un centru de informare pentru Predeal, un centru pentru Postdeal

Zoom Un centru de informare pentru Predeal, un centru pentru Postdeal

Vă mai amintiți știrile cu sute de mii de turiști străini care acum vreo două week-end-uri au dat năvala în Predeal, au umplut până la refuz stațiunea, pârtiile și hotelurile, după care au protestat zile întregi față de lipsa a două centre de informare turistică pe o rază de 100 de metri? Nu? Și normal, pentru că asta nu s-a întâmplat încă. Dar dacă se întâmplă…

Dacă se întâmplă asta, autoritățile din Predeal au soluția. Chiar dacă iarna ce stă să se încheie a fost un dezastru în lipsa zăpezii, investițiile în turismul din Predeal nici măcar nu au clipit. Și cum informația înseamnă putere, Primăria tocmai a finalizat lucrările la un centru de informare turistică. Banii, nu zicem nimic, sunt de la europeni, iar de la bugetul Predealului a plecat doar echivalentul a două procente dintr-un total de 500.000 de lei.

O nimica toată. Dar cu adevărat distractiv e faptul că noul centru de informare e literalmente la doi pași de un alt centru de informare, închis doar pentru ca cel nou să poată fi finanțat și, în final, construit. Vechea clădire se afla în imediata vecinătate a gării din Predeal, dar în 2013 a fost închisă pentru că… nu contează. Primarul spune, fără să clipească sau să pufnească în hohote de râs, că, citez, „este o zonă ușor accesabilă și turistul se poate informa mai repede”, chiar dacă vorbim despre două clădiri aflate de o parte și de cealaltă a DN 1. Dar ce e nou, e nou și pace bună.

Fără prea mari eforturi aparent, autoritățile din localitate au reușit să convingă paznicii fondurilor europene că un alt centru de informare turistică ar fi mult, mult mai util, chiar dacă ar urma să fie amplasat la 20 de metri de cel vechi. Și a mers de minune. În doar șase luni de la primirea finanțării s-a realizat o minune care înseamnă o cheltuială europeană de 500.000 de lei și un teren donat de Primărie pentru un proiect inutil care va funcționa, probabil, sub aceeași filozofie managerială.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100