Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un colind pe care politicienii, ANAF și judecătorii care protejează Realitatea TV îl cântă de vreo șase ani: Deschide Gușa, Cozmine, s-aruncăm cu bani în tine!

Zoom Un colind pe care politicienii, ANAF și judecătorii care protejează Realitatea TV îl cântă de vreo șase ani: Deschide Gușa, Cozmine, s-aruncăm cu bani în tine!

Ați auzit niște urlete, așa, de vreo săptămână? De fapt, cine nu urlă zilele astea, în România, nu? Urlă DNA că ăia care zic ceva de rău de anchetele ei strâmbe atacă justiția, urlă politicienii aflați la putere că instituțiile de forță nu-i lasă să-și pună în aplicare programul de guvernare, pentru a aduce bunăstare în casele românilor, urlă românii în stradă. La naiba, urlă democrația, c-au băgat-o ăștia în debara. Desigur, au făcut asta în numele democrației.

Dar mai sunt niște urlete care vin din zona presei. Știm cu toții de ce urlă Antena 3 și România TV. De asemenea, știm și de ce urlă Digi 24, care e din ce în ce mai mult o Antena 3 pe invers, atât de angajată și vehementă a devenit televiziunea care mai nou ne spune că ea deține adevărul. Sigur, la 0,3 audiență, dar e bine de știut unde se află adevărul. Dar niște urlete demente vin și dinspre Realitatea TV. De la dichisitul Rareș Bogdan și de la un tip care n-a zis niciodată nimic interesant în viața lui, Cozmin Gușă.

La Realitatea TV, Gușă este un fel de patron care nu e patron. Nu știe nimeni cum a ajuns el să aibă televiziunea aia, mai ales după lucrătura pe care serviciile, DNA-ul și Sebastian Ghiță i-au făcut-o lui Sorin Ovidiu Vântu.

 

Despre Gușă se știu multe,

cam toate sunt lucruri ciudate, de la combinațiile politice în care a fost mereu băgat, până la aiureala aia de  analiză geopolitică de grădiniță pe care o face el la televizor.

Dar să zicem că Guşă e șeful acolo și s-o lăsăm așa, că nu de-asta v-am deranjat cu personaje atât de indigeste. Important și grav este că în societatea noastră, cu bună știință, se amestecă două lucruri: libertatea de exprimare și obligația de a-ți plăti taxele către stat.

Uite ce manea frumoasă cântă domnul Guț… pardon, Gușă: “Trebuie explicat telespectatorilor că atacurile la care este Realitatea TV supusă nu sunt din cauza unor ilegalităţi în defavoarea statului român, pentru că noi nu am făcut aşa ceva, nu am avut deal-uri politice cu nimeni”.

Știți acele scene când mascații intră peste niște interlopi dimineața, foarte devreme? Eh, apar niște femei pe-acolo, mame, mătuși, soții de infractori care încep să țipe: “îl omoară, l-au împușcat, săriți, mooor!”, și leșină alea, își pun fustele în cap.Exact așa fac unii din presă în momentul în care cineva îi întreabă despre banii pe care îi datorează la stat.

“Săriți, vor să pună pumnul în gură presei! Aoleu!”

Ce-aveți, băieți? Nu stați voi toată ziua cu deontologia și corectitudinea în gură? Dichisitule, vezi că faci presă pentru că te-a angajat o societate comercială. O televiziune funcționează pe o societate comercială care, ca oricare altă societate comercială, trebuie să-și plătească datoriile către stat. Pe 25, dai banii la stat. Nu faci asta, ţi se pune lacătul pe ușă. E foarte simplu. Nu poți fi mai presus de lege, cum sunt multe instituții de presă din România, care trăiesc în concubinaj cu politicul de 27 de ani. Și dau salariile din sacoșă.

 

E, sunt vreo 6 ani de când Realitatea e în insolvență,

da, din 2011.Încă o dedicație de la Gușă: “Ultima perioadă a marcat o mare creştere de audienţă a noastră şi probabil că frica celor care conduc astăzi România a influenţat acest atacuri. Este foarte grav, nu e bine aşa.”

Deci, domnule Gușă, ce faceți dumneavoastră este o mârlănie, nu presă: Realitatea e în insolvență din 2011… ceva ce nu mai există niciunde în țara asta. Bosulică, echipa de fotbal Rapid, o entitate mult mai respectată și iubită în România, a intrat în faliment pentru că nu și-a respectat planul de reorganizare. Pac, închisă, la revedere! Sigur, Rapidul și alții n-au avut șansa unei judecătoare înțelegătoare, așa cum s-a întâmplat în cazul vostru, nu? Aici vom reveni cu niște chestii picante, că e o altă poveste frumoasă.

Dar haideți să ne uităm puțin pe cifre. Că, vorba lui Bittman, banii vorbesc! Conform datelor de bilanț publicate de catre ANAF, din anul 2011 (anul în care Realitatea Media a intrat în procedura insolvenței) și până la 31.12.2015, valoarea activelor totale ale societății a scazut cu  69.444.750,00 lei iar datoriile, ale naibii, au crescut cu 81.179.756,00 lei.

Și acum, să vedem dimensiunea hoției. Conform tabelului definitiv rectificat / completat al creanțelor, publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 18695/02.11.2015, datoria totala a Realitatea Media față de ANAF era la data deschiderii procedurii de insolvență  (07.09.2011 – care mai aveți firme în insolvență de atunci?) în cuantum total de 36.046.603, lei. Această datorie a crescut cu suma de68.854.163, lei, pe perioada derulării procedurii insolvenței, ajungând la 31.12.2016 la suma de 104.900.766 lei, conform datelor publicate de catre ANAF.

Păi, ce facem, mă, Cozmine, mă? Că din ce vedem reiese că toate instituțiile statului v-au ținut în brațe, nu v-au pus pumnul în gură. Reiese clar că voi, cu firma asta, sunteți mai presus de orice lege. Pentru că, să ne înțelegem, orice societate ar fi fost executată până acum de instituțiile statului. Nu mai zicem că ar fi fost rost și de niște dosare.

 

E clar că nimeni nu vrea să plătească niciun leu la stat

din datoria asta. Mă rog, e clar pentru noi, nu și pentru judecători sau pentru ANAF. Dar pe bune, cum poți funcționa în insolvență adunând asemenea datorii. Nu de alta, dar putem să punem șa ANAF de un miting cu sute de oameni cărora le-au fost închise afacerile la prima datorie curentă de cinci lei, după intrarea în insolvență. Poate ne învață și pe noi Gușă la o emisiune cum se face? Să facă el o analiză de-asta exhaustivă a fenomenului de ciordeală în insolvență.

Treaba e simplă aici. Și n-are legătură cu presa. Adică are, în sensul că o instituție de presă, nu știm în schimbul căror servicii, a făcut un blat cu instituțiile statului, să fie mai presus de lege. Uite, nu știu să redactez o plângere care să respecte forma cerută de DNA, că poate făcea doamna codruța un dosar aici, despre cum nu și-au făcut datoria instituțiile statului, în raport cu Realitatea TV. Mă rog, ar fi destul de greu să-i anchetezi pe unii care stau cu tot capul în fundul tău, mai ales că sprijinul tău, ca instituție de forță, a fost decisiv în schimbarea proprietarului acestei televiziuni care e acum mai presus de lege.

Cozmine, dă, bă, șmechere, banii la stat! Dă-i cu forța, că uite, statul nu-i vrea.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]