Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un ieşean a găsit o centrală termică neexplodată, din al doilea război mondial

Zoom Un ieşean a găsit o centrală termică neexplodată, din al doilea război mondial

Bărbatul tocmai ieşise să ducă gunoiul când a descoperit, în spatele blocului, un obiect metalic abandonat. La o cercetare mai atentă, el şi-a dat seama că are de-a face cu o centrală termică neexplodată, aflată în perfectă stare de funcţionare. Se pare că centrala data din vremea celui de-al doilea război mondial şi era de provenienţă germană, fiind folosită de nemţi în timpul geroasei campanii din Ru­sia. Din motive necunoscute însă, ea nu a explodat accidental, la fel ca celelalte centrale termice de apartament din dotarea armatelor combatante.

Imediat ce a găsit centrala termică, ieşeanul şi-a chemat un prieten, cu ajutorul căruia a cărat-o până acasă. „Am vrut iniţial s-o conectez la gaze, ca s-o pun în funcţiune, dar soţia m-a atenţionat că e foarte periculos“, a explicat bărbatul. „Adevărul e că avea dreptate. În toate cărţile de istorie militară se vorbeşte despre efectul distructiv al centralelor termice care explodează accidental, făcând zeci de victime nebănuitoare. Bine că n-a găsit-o vreun ţigan. Ăla sigur nu ştia cu ce se mănâncă şi-o punea în funcţiune, ca să se încălzească.“

Până la urmă, centrala termică a fost detonată de pirotehnişti, care au instalat-o în unitatea lor militară şi au folosit-o pentru a se încălzi timp de câteva săptămâni, până când a explodat pe neaşteptate, rănind grav peste 20 de persoane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale