Cu excepția titlului, ne vom abține de-a lungul și de-a latul acestui articol să mai facem referiri malițioase la numele domnului Nelu Tătaru. Vom face referiri doar la viața, activitatea și opera domniei-sale, atâta cât cunoaștem despre ele.
Nelu Tătaru este un medic și politician român, născut la Vaslui pe 30 septembrie 1972. În 1991, Nelu Tătaru a terminat Liceul Sanitar din Suceava și a dat la Medicină. Nu a intrat din prima, pentru că, pe vremea aia, se intra greu la Medicină. Așa că, vreme de un an, a lucrat ca asistent medical la Spitalul Județean Vaslui. A intrat la Medicină, la Iași, în 1992 și a absolvit în 1998. A făcut doi ani de stagiatură tot la Spitalul Județean Vaslui, după care și-a făcut rezidențiatul, între 2000 și 2006, la Iași. Cum și-a terminat rezidențiatul a devenit, imediat, șef al blocului operator de la Spitalul Municipal din Huși și a făcut, rapid, un soi de master în managementul instituțiilor publice, apoi a absolvit cursurile Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar.
În 2007, la 35 de ani neîmpliniți, Nelu Tătaru devine director general al spitalului din Huși, iar apoi titulatura i se schimbă în „manager“. Chiar dacă numirea lui Nelu Tătaru la conducerea Spitalului Municipal din Huși a fost una politică, nu se poate spune că domnia-sa n-a fi meritat postul, mai ales că se pregătise asiduu fix pentru funcții manageriale.
În 2010 i-a expirat mandatul de manager și a fost înlocuit, tot politic, cu sora primarului PSD din Huși. N-a suferit, însă, prea mult, pentru că în 2012 a intrat în Parlament, în Senat, pe listele USL, adică PSD + PNL. Din partea PNL, desigur.
În Parlament, Nelu nu s-a dedicat domeniului sănătății, așa cum te-ai fi așteptat de la un chirurg, ci a tras mai degrabă spre comisiile de forță ale Senatului. S-a băgat, întâi de toate, în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Apoi în cea juridică și pentru regulament, în comisia pentru drepturile omului, culte și minorități. Ca să arate că este mult mai interesat de apărare și siguranță națională decât de domeniul la care, cel puțin teoretic, chiar se pricepe, Nelu Tătaru a absolvit și Colegiul Național de Apărare de la Academia Militară și s-a specializat în Securitatea secolului XXI la Institutul Diplomatic Român. Căci, evident, orice medic și manager din domeniul sănătății trebuie să le știe pe astea cu apărarea, dar mai ales cu Securitatea.
În 2016, Nelu Tătaru ar fi vrut să-și continue parcursul de parlamentar și a candidat din nou pentru Senat, pe listele PNL Vaslui, fiind chiar cap de listă. Doar că n-a fost să fie.
În 2020, Nelu Tătaru și-a învățat lecția și, bănuind că PNL n-o să strălucească nici tura asta în Vaslui, s-a pus cap de listă la Camera Deputaților, unde locul e sigur. Căci prea e pățit după 2016, când a candidat și la Primăria Huși, fără succes, dar și pe listele pentru Consiliul Local Huși, și pe cele pentru Consiliul Județean Vaslui. Sperăm ca 2020 să fie un an mai bun pentru domnul Tătaru și să-i aducă tot ceea ce-și dorește, cum sperăm ca oamenii din Moldova să nu mai aprindă focuri pe dealuri sau pe unde apucă și ei doar ca să anunțe că năvălește ministrul.