Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ungurii propun ca noul cod rutier să prevadă amendarea primului articol din Constituție

Zoom Ungurii propun ca noul cod rutier să prevadă amendarea primului articol din Constituție

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că noul cod rutier ar trebui să prevadă amendarea drastică nu doar a șoferilor care se urcă băuți la volan, ci și a primului articol din Constituție, potrivit căruia România este stat național, unitar și indivizibil. Hunor spune că măsură i se pare firească, deoarece peste tot în Europa articolele de acest tip sunt amendate.

”Dacă mergi pe o șosea din  Franța și circuli cu o Constituție potrivit căreia un stat multietnic este național și indivizibil, articolul respectiv riscă niște lucruri foarte nasoale. În primul rând că e amendat. Apoi, agentul de circulație e acoperit legal inclusiv să-l scoată din Constituție, deoarece încalcă drepturile minorităților și îngrădește posibilitatea acestora de a se autodetermina. Mă rog, nu mă pricep foarte bine la legislația rutieră, că n-am carnet, dar ați priceput mesajul”, a explicat liderul maghiar.

Hunor a mai spus că toate semafoarele din România sunt concepute greșit, deoarece persoana care le-a proiectat a strecurat între roșu și verde culoarea galbenă, lucru care nu se regăsește și pe steagul Ungariei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint