Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Unire-n cuget și-n nesimțiri

Zoom Unire-n cuget și-n nesimțiri

Dacă zilele astea o să vedeți știri cu niște băieți prea bine tunși și suspect de bine antrenați, care vorbesc o limbă română exagerat de pocită și încearcă să intre în diverse birouri de demnitari moldoveni, la Chișinău, zîmbiți. Înseamnă că statul român lucrează și că protejează interesele României.

Ce caută interesele României la Chișinău? Păi, știți, podul de flori, unirea, reîntregirea țărișoarei, readucerea Basarabiei la patria-mamă etc., etc. De fapt, însă, nu despre asta e vorba. Nu cu zece-douăzeci de cetățeni recrutați din întreaga Moldovă și antrenați prin Făgăraș faci unirea. Dar ai putea să limitezi hohotele de rîs ale cancelariilor europene, care de-abia așteaptă să-ți spună că ești mai prost decît prevăd reglementările UE.

Cam asta e grija principală a serviciilor românești zilele astea: să nu reiasă iar că au încurajat cumva corupția la frații noștri. Mai ales că n-au încurajat-o cu voie, dar fondurile pe care le-au tot pompat în ultimii 26 de ani peste Prut au fost din ce în ce mai deturnate, pînă cînd s-a ajuns ca idealul unirii să fie pretext pentru achiziționarea de mașini de lux, vacanțe exotice și bijuterii demne de un regat reîntregit. Așadar, dacă îi vedeți pe băieții ăia sau citiți despre ei, să știți că nu sînt violenți. Dacă ar reuși să pună mai repede mîna pe chitanțe și alte documente compromițătoare, ei ar fi mulțumiți. Hard-disk-urile din cluburile lui Plahotniuc, pe care s-au strîns în timp zeci de filmulețe cu unioniști de la București savurînd frumusețile locale, n-ar fi decît un bonus.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Stim din surse sigure ca “omul de afaceri” pe nume Costel Casuneanu, care nu prea mai are tupeu sa faca matrapazlacuri in Rom. de cind e condamnat cu suspendare (a avut un avocat siret banditul) face afaceri pe “pisior” mare in Republica Moldova. Asta ar trebui strans de oua, ca nu poti sa le zici coaie, si bagat acolo unde se scriu carti de valoare instimabila intr-o veselie. Ar putea juca table toata ziua cu fostii prieteni de “afaceri”
    Cu stima
    C.G

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale