Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viața e un teatru de operațiuni

Zoom Viața e un teatru de operațiuni

Jurnalul unui militar român în Afganistan

1 mai 2016

Dragă jurnalule, astăzi am fost vizitați de domnul președinte Klaus Iohannis și de doamna Carmen. Doamna Carmen ne-a urat “Paște fericit!”. Domnul Klaus ne-a urat “La mulți ani!” și ne-a întrebat dacă chiar sîntem scorpioni roșii sau sîntem doar oameni care susțin că sînt scorpioni roșii.

L-am întrebat astăzi pe domnul Iohannis cum i se pare viața în deșert. Mi-a răspuns că viața în deșert e posibilă, pentru c-a văzut el pe Discovery un documentar despre suricate, iar suricatele trăiesc în deșert.

2 mai 2016

L-am găsit astăzi pe domnul Iohannis plimbîndu-se pe cîmpul minat. L-am întrebat ce face și mi-a zis că urmărește cu atenție și îngrijorare unele aspecte. L-am întrebat dacă știe că poate să fie omorît dacă calcă pe o mină. Mi-a spus că el se teme doar de rachete. Cică a fost o dată la tenis și o rachetă i-a resetat tot sistemul de la umăr.

Domnul Iohannis m-a întrebat astăzi de ce nu mergem pur și simplu la talibani ca să ne așezăm la masa negocierilor și să tranșăm conflictul invitînd la dialog toate părțile implicate. I-am răspuns că nu așa funcționează lucrurile. S-a oferit să ne confecționeze masa la care să ne așezăm pentru negocieri. Acum îmi doresc eu să mă plimb pe cîmpul minat.

Jurnalul lui Klaus Iohannis

30 aprilie

M-a sunat consilierul meu personal pe turism și mi-a zis că are o ofertă super. Cică două zile și două nopți într-un hotel de cinci stele din Afganistan, mic dejun inclus, spa, piscină, masaj, sală de forță, tururi turistice ale câmpului de luptă cu talibanii plus intrare gratuită la toate muzeele din Kabul. E o ofertă pe care nu pot s-o refuz. Mă duc chiar acum să-mi fac bagajul. Cred că o să împachetez și paltonul, în caz că nu-mi convine ceva și simt nevoia să arunc cu un obiect vestimentar pe aeroportul din Kabul.

1 mai

Așa cum se obișnuiește de Paște, am ciocnit ouă roșii cu militarii români din Afganistan. Inutil să mai spun că le-am spart toate ouăle. Nu de alta, dar uneori prinde bine să te pricepi la tâmplărie, să fii un om gospodar și să-ți confecționezi înainte de Paște un ou de lemn foarte realist.

2 mai

Ieri am trăit niște clipe de coșmar. Cum mă plimbam eu prin Kandahar, ca și cum m-aș fi aflat în drumeție prin preajma Sibiului, am intrat, fără să-mi dau seama, pe un câmp minat. Am crezut că acolo o să mor. Până la urmă, m-am întors în siguranță la bază, fără să calc pe nici o mină explozivă. Cred că o să scriu o carte despre asta. Se va numi – cum altfel? – Pas cu pas.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint