Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vrem o Ligă ca afară!

Zoom Vrem o Ligă ca afară!

…cică un condamnat la moarte, printr-un recurs extraordinar (avea avocați deștepți!), ajunge în fața onoratei Curți. Instanța decide: „Banditule, ai de ales: ori mergi la spînzurătoare, ori revezi zilnic partida UTA-FC Voluntari (0-0), pînă la sfîrșitul campionatului!“. Prezumtivul infractor periculos, fără să clipească, zice: „Unde e ștreangul?“.

Există într-adevăr destule momente și meciuri torturante în Superliga carpato-danubiano-pontică. Mai exisă, totuși, hai să recunoaștem, și niște echipe fugare de bucurie fotbalistică. De exemplu, în recenta etapă, am avut parte de două goluri frumoase, într-o partidă destul de bunicică, aceea dintre Farul și Sepsi (adică dintre campioana en-titre și cîștigătoarea Cupei). Și nu doar atît. A fost spectacol și-n Liga 2 (să fie botezată Superliga 2, insistăm!). Într-un, vorba cherestelei, „final de infarct“ a fost 4-4 – ca la teatru?), în meciul dintre Gloria Buzău și Steaua lu’ Talpan. Cu ocazia asta ne amintirăm de o mai veche vorbă de-a lui Nea Arsene Wenger. „Cînd am timp, îmi place să mă uit la meciurile din liga a doua sau a treia. Acolo se mai joacă fotbal…“ – cam așa zicea legendarul antrenor al lui Arsenal. Deci să ne bucurăm de fotbal!

Dincolo de tristețea încîlcitelor dispute dintre amărăștence (că de la asta pornirăm), băi, fraților, mai bine-i să vedem cum stăm în momentul de față, cînd am trecut de treimea campionatului regular/iregulat, regulat de zace, săracu’… În acest moment, doar fraierii pot să dea pronosticuri ferme. Noi, șmecherii, putem identifica doar niște tendințe. Eheeei, mai e mult pînă departe… Una dintre tendințe – îmbucurătoare, strict legată de calitatea meciurilor – este că se joacă, parcă, mai generos, mai pe atac, mai pe goluri (nu ca la tristul meci UTA-FC Voluntari). Altă tendință – o fi bună, o fi rea? – e că pentru titlul de campioană va trebui să alegem tot răul cel mai mic, adică pe una mare, aia care și-a anunțat deja pretențiile (să nu fie tot CFR Cluj, cumva, Doamne ferește!). Mai e și tendința arbitrului românesc de a nu se împăca nicidecum cu VAR-ul… Tot ca tendință și ca provocare, nenicule, e interesant de văzut cum se va manifesta clasa mijlocie a campionatului (Hermannstadt, Petrolul, Oțelul sau, de ce nu, FCU Craiova). Se vor bate pentru un loc de play-off, pînă la capăt, sau vor adopta o soluție mai comodă? După (doar) 11 etape, avem multe certitudini, iată! Tot ce sperăm e să nu retrogradeze două echipe din Moldova, o regiune oricum năpăstuită, pe nedrept.

Dat fiind echilibrul fragil din Superliga, la treimea competiției regulare, încă o dată, a mia oară repetăm: regulați mai bine campionatul! Ne tot raportăm la marile campionate, alea pe care le vedem la TV și-n vis. Păi, atunci, stimată LPF, fă și dumneata ceva, nu mult! Ca prim pas, să fie și la noi ca-n inegalabila Premier League, acolo unde toate echipele joacă cu toate echipele din prima pînă-n ultima etapă, iar niște neica-nimeni de la Wolverhampton sau Crystal Palace îi pot bate oricînd pe barosanii din Manchester, așa cum fu cazul în ultima rundă. Ei, ce zici, LPF-ule? Hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint