Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Wagneriștii DNA, recrutați din poarta pușcăriei pentru operațiuni de înfundare speciale

Zoom Wagneriștii DNA, recrutați din poarta pușcăriei pentru operațiuni de înfundare speciale

Stratagema pusă la cale pentru anihilarea chirurgului Irinel Popescu s-a împotmolit. Deși au fost puse în mișcare instituții și rețele întregi, cele două dosare care i s-au fabricat nu au produs rezultatele scontate. Profesorul Popescu încă operează, încă salvează vieți, încă face dificilul transplant de ficat și încă reprezintă cu prestigiu știința medicală românească peste hotare.

Războiul a fost pornit împotriva lui de grupul de colegi plagiatori, somități ale copiatului și furtului din tratatele altora, despre care am mai relatat. Dar, de ceva vreme, acest război s-a mutat din Academia Română și din presă în Justiție. Sistemul bazat pe fals și impostură, care se ferea de corectitudine ca dracul de tămîie, s-a făcut luntre și punte să-l înlăture pe cel care promova performanța și meritul, și n-a lăsat deoparte nici o măciucă.

Așa cum am arătat și cu alte ocazii (unu, doi, trei), profesorului Irinel Popescu i s-a confecționat un dosar de corupție legat de perioada scurtă, din 2009, în care el a fost șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Dosarul e o probă de absurd și de prostie, în care procurorii ignoră expertiza repetată a unor consilii de administrație, contabili, experți și autorități competente, însărcinate exact cu controlul legalității. Curtea de Conturi, de pildă, a verificat în trei rînduri corectitudinea acelor documente semnate, alături de alte zeci de persoane îndreptățite, și de președintele CNAS de atunci, Irinel Popescu. Mai mult, baza acuzației stă pe faptul că CNAS a semnat cu Hewlett Packard pe o sumă, iar aceasta din urmă a subcontractat Siveco pe o sumă mai mică, pentru o parte a serviciilor. Ei bine, acest proces capitalist prin care reputația și forța de muncă își asumă părți complementare dintr-un produs a fost considerat umflare a prețului, iar prejudiciul a fost stabilit, românește, la totalul diferenței.

Nu s-a putut stoarce un dosar din acest sofism clădit pe ignoranță și premeditare, așa că procurorii au apelat la mercenari. Au recrutat de pe treptele ocnei un denunțător încolțit de mai multe dosare de mită și l-au pus la treabă. Este vorba despre deja celebrul Florin Hozoc, complice în afacerea Swietelsky, care s-a finalizat cu sentințe grele de închisoare pentru fostul ministru Vlădescu și pentru Ionuț Costea, dar nu și pentru denunțătorul lor. Rescris în stilul Hozoc (devenit din inculpat „martor sub acoperire“), dosarul profesorului Popescu a fost trimis în judecată.

Dar, fiindcă nu existau probe, acuzațiile erau străvezii și dosarul se îndrepta spre achitare, Irinel Popescu s-a mai pomenit cu un dosar. DNA a mai recrutat un inculpat aflat pe prispa temniței și l-a transformat în „martor acoperit“. Dar un martor activ, provocator, înarmat cu tehnică de ascultare și trimis să-l ademenească pe doctor. Pentru că acest denunțător, prins și el în alt dosar, îi fusese pacient – și încă unul care fusese întors din morți –, profesorul Popescu l-a lăsat să bată cîmpii despre cum i-ar putea închide primul dosar. Nu există în înregistrări nimic care să indice că Irinel Popescu ar fi încuviințat vreun aranjament, dar înregistrarea în sine, așa inutilă cum era, a fost suficientă pentru o nouă trimitere în judecată.

Wagneriștii DNA, culeși de la porțile celulei, au fost iertați de pedepse cu condiția să lupte pe frontul politic deschis contra unui om de valoare, transformat în țintă. Aceasta e lunga și aiuritoarea poveste care întunecă reputația științei și a Justiției românești. O conspirație despre care toată lumea știe că e pusă la cale, dar de care toată lumea se ferește să ia partea apărării, fiindcă pot fi consecințe.

Prin urmare, judecătorii s-au văzut nevoiți să privească fără să vadă gafele de procedură și abuzurile din dosare, iar calvarul profesorului Popescu și-a urmat cursul. În rarele momente de normalitate, cînd lupta juridică a înclinat balanța în favoarea adevărului, au fost montate materiale de presă care au reluat, pentru a zecea oară, susținerile aberante ale procurorilor.

Cele două dosare confecționate cu oameni eliberați de povara pușcăriei reprezintă dovada fosilă a epocii Kövesi, cînd oamenii erau mai întîi stabiliți, apoi tăvăliți, înscenați, denunțați cu inși șantajabili și ținuți sub presiune ani la rînd, pînă cînd reputația și cariera, uneori chiar viața, le erau anihilate.

Profesorul doctor Irinel Popescu, întemeietorul școlii românești de transplant hepatic, pionier în multe proceduri chirurgicale, premiat de universități și academii străine și publicat în reviste internaționale prestigioase, e azi tîrît în tribunale, are sechestru pus pe bunuri și pe venituri, e obligat să lucreze în permanență ca să poată trăi, e calomniat în presa controlată și așteaptă o sentință din care dreptatea, adevărul și rațiunea par să fie izgonite. Sînt mii de oameni care trăiesc azi doar fiindcă Irinel Popescu a fost în sala de operație, iar asta îl face pe eminentul doctor să rămînă senin și împlinit.

Justiția română lucrează, iată, cu mercenari pe care, asemeni grupului Wagner, îi smulge din pușcării și-i pune să lupte împotriva libertății, decenței și valorii.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  „…întunecă reputația științei și a Justiției românești.” Văd că nu e ironie.
  Domnule Bușcu, pe bune, ce reputație? Care știință? Care justiție (văd că ați indicat-o cu majusculă)?

 2. #2

  Satana, face o vizita prin iad, sa vada cum sunt „tratati” pacatosii – fierbere in cazan cu smoala.
  Ajunge la sala pentru germani, dracii injurau, ciocaneau la cazan, blestemau …
  Satana intreaba care e problema.
  – Intunecimea ta, astia cu tehnica in sange fac numai tampenii, gauresc cazanul, strica conductele de gaz, orice numai sa nu fiarba!
  Dezamagit pleaca la alta sala de fierbere. Ajunge la unguri, aceesi agitatie, dracii furnicau de colo colo nervosi si blestemand. Intreaba si aici care e problema.
  – Intunecimea ta, astia cu gatitul in sange fac tampenii, varsa smoala pe foc, il sting, il astupa, orice numai sa nu fiarba!
  Ofteaza Satana si merge mai departe. Ajunge la sala cu romani. Aici liniste si pace, dracii dormeau dusi. Ii trezeste Satana si ii intreaba daca nu sunt probleme, daca nu incearca sa stinga romanii focul, sa strice flacara.
  – Inatimea ta, raporteaza dracii cascand, nu e nicio problema aici. Oricum, cum se ridica unul la suprafata sa faca ceva, il trag ceilalti inapoi de picioare!

 3. #3

  Ce e interesant: in capitalismul neomarxist romanesc astia fac totul pentru a distruge valorile. In ceausism, oamenii de valoare care calcau pe bec, erau iertati, tocmai pt ca prin valiarea lor, erau utili. Doctorii de elita, care salvau vieti, sa fie transformati in puscariasi? Asemenea prostie nu exista. Nici in prezent, nu cred ca prostia sta la baza acestor actiuni antinationale. De ce sa faca asta transplanturi, cand exista AKH? Din opera tolontanica, oricine stie ca gimnastele sunt maltratate, iar de medicina romaneasca trebuie sa fugi in strainatate. Un alt exemplu de om de valoare, iertat in ceausism: Ioan Luchian Mihalea, crescand la orfelinat, a devenit homosexual. In loc sa il aresteze, l-au insurat si a facut chiar si un copil.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Coaliția Nicu și Roboțel

  15 iulie 2024

  O nouă dihanie politică își ascute ghearele, gata să înșface România de beregată: tandemul Ciucă-Iohannis. Fioros prin ambiție, comic prin aerul de desen animat. Iohannis l-a luat pe Ciucă la […]

 • O, torna, torna, fratre

  9 iulie 2024

  O, torna, torna, fratre, întoarce-te din moarte, că maica o să-ți simtă-adierea de departe și-n frigul bănuielii o să-și sfîșie șalul, văzîndu-mă călare și-n locul tău doar calul. O, torna, […]

 • Pe culmile nerușinării

  8 iulie 2024

  Nici de data asta, la fel ca în multe alte dăți, nu vor fi dezbateri. N-au fost la prezidențialele trecute, n-au fost la europarlamentare, n-au fost la locale, la Primăria […]

 • În Bucovina nu mai cîntă cucu’

  2 iulie 2024

  Rusia-i moartă-n filmele rusești din care au zburat pe veci cocorii. În gara pentru doi nu mai găsești șine de zahăr candel, iluzorii. Că-n Marea de Azov două hamsii au […]

 • Temutul trib al vînătorilor-culegători

  1 iulie 2024

  Echipa de hăitași organizată de Florian Coldea acționează în codru, în zona furtului de la stat. Vînează infractori bogați, mulți dintre ei îmbogățiți ca urmare a relațiilor cu SRI. Ani […]

Editoriale
 • Coaliția Nicu și Roboțel

  15 iulie 2024

  O nouă dihanie politică își ascute ghearele, gata să înșface România de beregată: tandemul Ciucă-Iohannis. Fioros prin ambiție, comic prin aerul de desen animat. Iohannis l-a luat pe Ciucă la […]

 • O, torna, torna, fratre

  9 iulie 2024

  O, torna, torna, fratre, întoarce-te din moarte, că maica o să-ți simtă-adierea de departe și-n frigul bănuielii o să-și sfîșie șalul, văzîndu-mă călare și-n locul tău doar calul. O, torna, […]

 • Pe culmile nerușinării

  8 iulie 2024

  Nici de data asta, la fel ca în multe alte dăți, nu vor fi dezbateri. N-au fost la prezidențialele trecute, n-au fost la europarlamentare, n-au fost la locale, la Primăria […]

 • În Bucovina nu mai cîntă cucu’

  2 iulie 2024

  Rusia-i moartă-n filmele rusești din care au zburat pe veci cocorii. În gara pentru doi nu mai găsești șine de zahăr candel, iluzorii. Că-n Marea de Azov două hamsii au […]

 • Temutul trib al vînătorilor-culegători

  1 iulie 2024

  Echipa de hăitași organizată de Florian Coldea acționează în codru, în zona furtului de la stat. Vînează infractori bogați, mulți dintre ei îmbogățiți ca urmare a relațiilor cu SRI. Ani […]

 • Două roabe

  25 iunie 2024

  Dacă e roabă, e de vînzare, dacă e roabă, mînere are, dacă e babă, pune-o la vatră, prinde-o c-o scoabă să care piatră, de-i tinerică, cheam-o la tine, dacă se […]

bijuterii argint