Home / (P) / (P) Cum f*ck procurorii afaceri

(P) Cum f*ck procurorii afaceri

Zoom

Mașina cu girofar se opri cu scârțâit de roți în fața clădirii. Pași grăbiți răsunară pe scări și, apoi, un picior providențial dădu ușa redactorului șef de perete într-un mod extrem de dramatic. În prag, procurorul triumfa:

– Nimeni nu mișcă! Ești arestat! Te-am prins, infractorule!

– Da’ ce-am făcut? întrebă redactorul-șef, pe jumătate mirat, pe jumătate agasat.

– Nu încerca să negi! Știm totul! Ai publicat… (se opri puțin, gâtuit de furie)… ANUNȚURI!

– Ce-i asta, băi, farsă tâmpită de 1 Aprilie? Normal că am publicat anunțuri. Conduc un site specializat pe anunțuri. De fapt, știi ceva, căpitane Evidență? Ia ieși tu afară și du-te de arestează un măcelar care vinde carne sau o femeie de serviciu care face curat.

– Nu mă învăța tu pe mine cum să-mi fac meseria! Pe femeia de serviciu am arestat-o deja.

– Pentru ce, omule, port ilegal de mop? Trafic de găleți cu apă? Sechestare de cârpe?

– Nu, zise procurorul scăldat în lumina glorioasă a justiției, pentru proxenetism.

Și acum să vă spun și adevărata poantă: tot ce ați citit mai sus s-a întâmplat în realitate. În România. E drept, dialogul poate că a diferit puțin, dar esența rămâne aceeași, adică un extract superb din binomul ridicol-absurd.

Iată faptele: prin 2015, redactorul șef amintit mai sus și peste 40 de alte persoane se trezeau acuzați de proxenetism. Dacă aveau simțul umorului sigur s-au consolat inițial cu „Bine că nu m-au acuzat de antixenetism, că asta era chiar nasol!”. Dacă nu-l aveau, mai bine, pentru că oricum îl pierdeau când auzeau explicațiile: toți au prestat activități care i-au adus în preajma unor prostituate. Site-ul le-a publicat anunțurile, proprietarii le-au închiriat apartamente, femeile de serviciu au făcut patul și au spălat prin baie, deci sigur sînt vinovate și de distrugere de probe.

Asta era acum doi ani. Timp în care dosarul a ajuns în camera preliminară doar pentru a fi respins de judecători, statul a spart 1 milion de lei pentru investigații, iar buticarii mai sperioși au refuzat probabil să vândă femeilor prezervative dacă n-aveau rețetă de la medic, pentru că nu știi niciodată cum se interpretează legea.

Dar bine, vor spune pudibonzii de ocazie, morala  a triumfat. Anunțurile au dispărut. Da, de pe site-ul în cauză, ele mutându-se bine mersi pe alte plaiuri de Internet. Unde, când, de ce și, in general, cum a fost posibilă asemenea aberație, citii pe larg aici.

(5987 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.