Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

30.000 și un porc

Zoom 30.000 și un porc

De cînd cu meciurile astea din Justiție aflu o sumedenie de întîmplări mai vechi și mai noi cu procurori și miniștri ai doamnei cu sabia și cîntarul. Una am aflat-o din surse cît se poate de apropiate. Pe vremea lui Ceaușescu, tatăl unei asistente de la un spital din București a fost călcat de un camionagiu, pe zebră. Asistenta a văzut pozele făcute de Miliție. Cazul părea cît se poate de clar. Totuși, cercetările Miliției încep să se lungească. Iar cînd s-a ajuns la tribunal, scapă camionagiul. Din pozele Miliției, altele decît cele văzute de ea, rezulta că tatăl asistentei nu fusese omorît pe zebră. Femeia și-a angajat un avocat și a făcut recurs sau ce-o fi intentat ea. Pierde recursul. Nu s-a lăsat. A mai făcut o acțiune în Justiție. Tot cu un loz necîștigător s-a ales. Nu s-a smintit, dar începuse să cam vorbească singură.

Sursa mea era doctoriță la spitalul acela, știa pe de rost cazul asistentei sale. Îi vine un bolnav care urma să fie operat. Pacientul, procuror. Pînă i-au fost făcute analizele și ce mai trebuia, doctorița i-a povestit procurorului ce pățise tatăl asistentei și cum o trata Justiția. Procurorul îi promite doctoriței că se va interesa de acel dosar, dacă scapă după operație. A scăpat. Pleacă din spital pe picioarele lui și, om de cuvînt, după vreo lună îi dă telefon doctoriței, să se întîlnească la o cafea. Pe atunci, procurorii nu se întrebau dacă li se ascultă telefoanele. Știau că erau supravegheați.

Se întîlnesc ei doi la o cafea. Fostul pacient îi spune  doctoriței următoarele: petenta, asistenta ei, trebuia să renunțe la acțiuni în Justiție, fiindcă dosarul accidentului avea un anumit semn într-un colț. Acel semn însemna că acuzatul trebuia lăsat în pace. Pe atunci, mai-mare peste Ministerul Justiției era Maria Bobu, nevasta lui Emil Bobu, unul dintre favoriții lui N. Ceaușescu. Procurorul n-a vrut să intre în amănunte. Dar semnul acela pe dosare, pe care-l știa, venea foarte de sus în ierarhia Justiției. Doctorița l-a întrebat pe procuror cum se puneau semnele acelea pe dosare. Fostul ei pacient i-a spus că, pentru albirea unui dosar, acuzații trebuia să trimită undeva, printr-o persoană de încredere, cel puțin 30.000 de lei și un porc, „în viu”, începînd din primele luni ale anului pînă cînd se apropia Revelionul. Atunci și numai atunci porcul putea fi trimis și sacrificat.

Procurorul i-a spus doctoriței că peste acel semn nu trecea nimeni, încît sfatul lui pentru asistentă era să nu-și mai risipească banii degeaba pe avocați.

4 comentarii

 1. #1

  Trista tara. Spunea Lucian Boia ca vom plati inca multi ani pentru comunism.
  Nu vad foarte mare diferenta intre cazul relatat de dvs. si modul mizerabil in care se desfasoara procesul chelnerului-sef de la Teleorman (cu diferenta ca bataia de joc este acum in vazul lumii).

 2. #2

  Si care e diferenta intre atunci si acum? S-au schimbat numerele si semnul de pe dosar, in rest justitia a ramas tot curva, un pic gravida, dar sigur fata mare!

 3. #3

  Un avocat bun cunoaste legea, un avocat foarte bun cunoaste judecatorii!

 4. #4

  Mulțumesc pentru comentarii: exprimă exact ceea ce m-am chinuit și eu să înțeleg(și am înțeles, acum cîțiva nicidecum puțini ani). Fiindca eu sunt (doar pe hirtie, in Constitutie si in M.O.): una dintre puținele speranțe(de sănătate completă și cazier curat și studii super-serioase) ale atit de fals proclamatelor revolutii zice-se(numai) anticmuniste, din decembrie 1989 (Si chiar si a acelei a intelectualilor Bucuresteni, pe care eu o apreciez: chiar in ziua cind am implinit unsprezece 11 ani, aici in Bucuresti). Va recomand calduros si aceasta carte a dlui LUCIAN BOIA STRANIA ISTORIE A COMUNISMULUI ROMINESC SI NEFERICITELE LUI CONSECINTE. Insa la imensa cantitate numerica de copii, tineret si persoane adulte(prea puțini pensionari): avind dizabilitati si handicapuri, diverse(deci realitati Nevindecabile, vreodata).
  Singura bucurie pe care aceasta statistica malefica ne-o poate da, noua puținelor persoane rămase normale(si tocmai de aceea obligate de catre lege sa faca pe dracu in patru lunar cel puțin, ca să achite taxe, impozite, contribuții, salariile și beneficiile și pensii etc…)
  Singura penibilă bucurie naționalistă și economică internaționalistă, deasemeni.
  E faptul că astea și ăstea avind anormalitati clinice, fizice si psihiatrice si mentale, permanente(nevindecabile, vreodata).
  Ei bine specimenele astea Nu mai pot procrea, vrodata, pe căi naturale(asta, in cazul strict al acelor in care handicapul ori dizabilitatea le-a survenit, dupa ce au devenit parinti).
  Astfel, nu va mai exista pericolul ca lumea asta, deja ajunsa la limitele anormalităților, scîrboșeniilor, finanțelor și a puturoșeniei de toate felurile, să se perpetueze: in mafiotism si anormalitate diversa..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint