Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ăsta nu-i Eternul Derby: Ne-ncurcăm în firu’ ierbii!

Zoom Ăsta nu-i Eternul Derby: Ne-ncurcăm în firu’ ierbii!

Dacă un Mare Derby nu e, nimic nu e. Se nimeriră înșirate aceste mari derby-uri continentale, parcă le-au pus cu mîna ăștia, cei care tot conspiră. La nemți a fost Dortmund-Bayern (3-2, un meci bun, deja-i cam groasă pentru noi, fanii bavarezi). La englezi am bifat al nu mai știm cîtelea episod din Marele Derby de Manchester, ăla dintre City și United (3-1 pentru City, dacă vă interesează, da’ ce mai contează). La italieni, pe San Siro, a fost Milan-Juventus (0-2, multe goluri, de două ori mai multe decît cele care asigurau de obicei victoria marilor echipe din Peninsulă). Pînă și hăt, departe, peste țări și mări, peste Ocean, s-a derulat un alt episod palpitant din nesfîrșita telenovelă Boca Juniors – River Plate (2-2, acum). Deci, în acest context, era cumva normal să avem și noi Eternul Derby, ăla dintre Dinamo și Steaua. D.p.d.v. al nostru, FCSB = Steaua, dar asta nu înseamnă că această grupare nu ne-ar fi la fel de indiferentă cum ne e și Dinamo. În ultimul episod din Eternul Derby, marele actor și principalul protagonist a fost gazonul. Băi, tăticule, e un mister adînc, o fi cumva o taină nedescifrată, încă. Noi rămînem în continuare siderați. Și tot ținem să repetăm: cum pizda mă-sii se face? Unii se gîndesc la zborul spre planeta Marte, la baze spațiale permanente pe Lună. Alții încep să descifreze în profunzime secretele atomului sau ale genomului uman. Iar noi, moșule, tot nu reușim să punem o iarbă cît de cît ca lumea pe Arena Națională. În plin deșert, se poate – la alții. În zonele nordice, iar se poate – tot la alții. Ei bine, nouă, celor blagosloviți cu o climă temperat-continentală, tot nu ne iese formula gazonului. Despre stadionul din Craiova e prematur să vorbim – e în provincie, va mai dura pînă se pîrlește temeinic, ca în capitală.

Așadar, despre Eternul Derby sînt prea puține de zis. La cum s-a jucat ne e și nouă tîrșeală de tîrșa foștilor mari fotbaliști care au adus cîndva gloria lu’ Dinamo și Steaua. A fost un meci modest, departe de anvergura unui adevărat Mare Derby. Noi, de pe margine, stăm și ne gîndim și tot reflectăm la altă chestie, după acest uichend de Mare Derby.

Mîine-poimîine vom avea alt super-show, de Mare Unire. În pragul celebrării Centenarului, ținem să afirmăm părerea hotărîtă a microbiștilor din toate ținuturile: cel mai bun prieten al poporului român este Marea Neagră, cu Gică Hagi al ei, firește. Iar cel mai mare dușman al nostru nu-i Rusia. E gazonul de pe Arena Națională. Hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100