Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bate câmpii cât e calzi

Zoom Bate câmpii cât e calzi

Președintele SUA e alb. Gest de mare curaj pentru producători. Totuși, ca o concesie făcută curentului actual din SUA, amanta lui e neagră. Președintele este un om bun, un democrat de omenie, care are un șef de cabinet homosexual, căsătorit cu un ziarist retras, care își dorește foarte mult un copil. Amanta președintelui (de fapt, fosta amantă, din perioada campaniei electorale) a renunțat la postul de la Casa Albă pentru a-și deschide un business ca fixeriță.

Dar până să aflăm că Olivia Pope a fost amanta președintelui SUA, ne plimbăm prin câteva cazuri rezolvate cu îndemânare de echipa de avocați care nu sunt avocați și care, contra unor sume zdravene, fac un soi de dreptate pre-tribunal. Cică ăștia ar fi fixerii. Prin cadru trec repede dictatori sud-americani, copii de bani gata, oameni amărâți sau mai puțin amărâți care au nevoie de rezolvări rapide. Încet-încet se strecoară în poveste conspirația. Și nu una minoră, de genul celor din Person of Interest sau Homeland, unde e vorba doar de  supravegherea întregii planete sau de terorism. Nu. Aici conspirația e groasă. Atât de groasă, încât homosexualul șef de cabinet al președintelui este pe cale să accepte adopția unei fetițe doar pentru a-și împiedica iubitul să meargă pe urmele celui mai mare scandal din istoria SUA: fraudarea alegerilor în favoarea actualului președinte.

Spre fericirea noastră, în serial nu apar nici Monica Macovei și nici Daniel Morar, iar frauda, revoltătoare, nu se ridică la 1.500.000 de voturi, ci la doar câteva sute, esențiale, însă. Fixerița are remușcări.  Șeful de cabinet are remușcări. Soția președintelui are remușcări. O judecătoare de la Curtea Supremă are remușcări. Olivia Pope are remușcări. Între timp, printre atâtea remușcări își face loc și un atentat aproape reușit.

Cu un președinte împușcat aproape la fel de tare ca al nostru, cu niște voturi furate aproape asemănător cu acelea de la Ambasada din Paris, America merge, totuși, mai departe. Antena 3 nu are încă subiectul, așa că acesta nu este competent dezbătut de către Ciuvică. Din nefericire, sezonul al doilea se termină înainte de a afla dacă frauda este sau nu descoperită și înainte de a vedea dacă Baconschi ajunge ministru.  Așa că rămâne ca abia în sezonul viitor să aflăm cum pedepsesc americanii fraudele electorale. Noi știm deja cum ar trebui: cu funcții bune și casă de la RAAPPS.

Scandal, 2012, dramă, 43’’. Nedifuzat încă în România. Difuzat de ABC.

Publicat în Cațavencii 10(88) 2013

1 comentariu

  1. #1

    E difuzat in Romania de Universal Channel. In fiecare marti, de la 22.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint