Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bătrânul și Mega

Zoom Bătrânul și Mega

Într-un Mega Image din Titan l-am întâlnit pe cel mai lent om din lume. Părea bătrân de foarte multă vreme, era extrem de slab și purta ochelari. Când l-am văzut, întindea mâna după niște caserole cu mâncare de pe raft. Le lua pe rând, se uita la ele și le punea la loc. După ce a terminat cu caserolele, a trecut la iaurturi. Cu mișcări lente, a cântărit în mână fiecare cutie, ca și cum greutatea produsului i-ar fi indicat dacă are conservanți, dacă e degresat și dacă merită sau nu să dea banii. Evident, nici un iaurt nu merita, pentru că pe toate le-a abandonat la raft, având grijă la final ca stiva de cutii să aibă o simetrie care nu era acolo inițial.

Am trecut mai departe să-mi fac cumpărăturile și l-am pierdut din vedere, dar mai târziu, la casă, mi-a amintit de el discuția vânzătoarelor.

– Ia uite, nici acum n-a luat nimic, spune una dintre ele, urmărindu-l cu privirea cum cercetează o etichetă la raionul de mezeluri.

– Păi, da, e prea devreme. N-a stat decât patru ore azi, îi răspunde cealaltă, care, văzând că-s atent la discuția lor, simte nevoie să-mi explice: Așa face în fiecare zi. Pune mâna pe toate iaurturile, le mută de colo-colo și nu cumpără mai nimic.

Avea mai mult sens dacă acolo erau doi bătrâni care, de fapt, jucau șah pe rafturile de la Mega, mutând nu piese mici, de lemn, ci mezeluri și cutii de iaurturi. Cică Danone de vișine se mișcă și pe diagonală, și-n linie dreaptă, iar salamul vânătoresc de la Cris Tim poate să sară peste alte alimente, în formă de L.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale