Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Căci rupți sunt de realitate Rrromânii, orișiunde cresc

Zoom Căci rupți sunt de realitate Rrromânii, orișiunde cresc

Rrrareș Bogdan a descoperit, în copilăria sa seminomenclaturistă, rrromânismul. De atunci renunță la pijamaua tricoloră doar în momentele în care este nevoit să apară în public. Dar n-o face cu inima ușoară. Toate accesoriile vestimentare care i-au adus supranumele de Dickisit, cravatele, papioanele, batistele din buzunarul de la piept, nu înseamnă nimic pentru Rrrareș. Nu sunt decât camuflaj pentru roșul, galbenul și albastrul pe care și le-a tatuat pe piele. Ar umbla gol și fălos prin oraș dacă n-ar ști că ar stârni și mai mult râsul. Măcar atâta simț al ridicolului i-a mai rămas: nu îndrăznește să se expună chiar în halul ăsta, ca să nu cumva să se vadă de unde-i vin frustrările.

Rrrareș Bogdan se îmbracă cu șubă mițoasă peste costum, își pune bentițe tricolore la nevoie, dar nu asta îl face un patriot de anvergură. Patriot este pentru că are curaj să se lupte cu bozgorii. Atât de aprig se luptă, încât CNA a decis să-l amendeze cu 85.000 de lei. O sumă enormă, una dintre cele mai mari amenzi date vreodată de către CNA. Deși e greu de spus dacă amenda cu pricina este sau nu justificată, Rrrareș Bogdan și pleiada sa de invitați merită aduși, din când în când, cu picioarele pe pământ.

Deși se laudă, din ce în ce mai des, cu audiența sa de miliarde de rrromâni verzi, Rrrareș Bogdan știe că nici măcar recorder-ele de la CNA nu-l urmăresc întotdeauna. De aia își permit, toți, deliruri verbale greu de egalat și, uneori, greu de imaginat. Conspirațiile zburdă prin studioul insolvenților, încingând hore vârtoase la braț cu injuriile, epitetele grosiere, jignirile destrăbălate. Rrrareș, Orrreste și companionii nu cunosc limitele unei discuții publice. Se aprind ca niște țuțeri mărunți pe o terasă de cartier și înjură pe întreaga durată a emisiunii de parcă nu i-ar vedea și auzi nimeni. În fapt, așa și este. Miliardele alea de telespectatori există doar în imaginația lor sau doar dacă aduni de mai multe ori oamenii care s-au uitat, fie și din întâmplare, la Realitatea TV, de la înființarea acesteia și până în prezent.

E trist că discursul public se duce din ce în ce mai jos. La adăpostul lipsei de audiență și al insolvenței, nu poți, totuși, să-ți deschizi baierele gurii în asemenea hal. Uneori pare că o hoardă de Vadimi, mai mici și mai tâmpiți, au luat ostatici niște cameramani, regizori de emisie și alți oameni de la tehnic și-i forțează să le transmită în direct sevrajul provocat de lipsa medicamentelor potrivite.

E trist că idei altfel generoase sunt folosite de pigmei pentru a face rating. E trist că rrromâni precum Rrrareș sau Orrreste ajung pe sticlă fără a avea nici măcar calitatea unei etichete de băutură ieftină.

Acum, amenințat de dușmanii rrromânismului, lui Rrrareș Bogdan i-a angajat postul doi bodyguarrrzi. Nu vă faceți griji, nu dă Gușă din buzunarul lui. Tot noi plătim și paza de corp a rrromânului suprem, din ăia 109.402.426 de lei pe care statul se încăpățânează să nu vrea să-i recupereze de la Realitatea Media.

Să vituperezi seară de seară, vorbind cu o mână pe inimă și cu alta pe tricolor despre hoți, corupți, bandiți și inamicii țărișoarei, în timp ce tu accepți bani la sacoșă și dai găuri de peste 100 de milioane de euro creditorilor, ei bine, asta înseamnă, mai nou, să fii un bun rrromân. Iar dacă asta înseamnă cu adevărat, atunci eu prefer, în continuare, să fiu un venetic demn de milă, care respectă legile și-abia apoi își permite să deschidă gura.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite