Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Campionii postumelor

Zoom Campionii postumelor

N-am pretenții de la fată. Îi place să călătorească. Să își pună poze de pe unde a fost. La munte, lângă munte, la turn, lângă turn. 32 de ani. Are păr creț și suflet liber.

„Dacă un cetăţean se masturbează în faţa fetiţei tale, nu va mai putea fi arestat“ e un titlu pe pagina ei de Facebook. A dat și ea share. Pentru că, pe lângă poze din excursii, susține și lupta anticorupție.

Ar trebui să mă războiesc cu ea. Să îi arăt că ceea ce spune procurorul Diaconu în articolul de i-a dat ea share e o distorsionare grosolană. Dar pentru asta ar trebui să citesc mult. Foarte mult. Și am cam obosit.

Am obosit să fac mereu aceleași lucruri pentru toți oamenii de bună credință, dar cu puțină minte – să citesc în întregime articole, să caut autorii, să îmi deranjez amicii juriști ca să-i întreb la ce articole din lege se face trimitere, să citesc eu însumi articolele, să le înțeleg, să mă verific iar cu ei ca să văd dacă am înțeles bine. Vedeți? E un proces care mănâncă multe resurse.

Și da, aș vrea să fiu ajutat. Să am unde să mă duc și să verific imediat fiecare lucru ce-mi pute a manipulare cu o contrainformație. Pe un site. Pe o platformă.

Pentru că am obosit și cu PSD-ul idioților care nu explică. Și nu comunică. Și care stau în patru oameni. O majoritate de mediocrități. Puterea pe care le-au încredințat-o prin vot nu o merită. Poate că nu le pasă. Și atunci să se ducă dracului.

Eu am obosit. Îmi e greu. Și mă ascund la adăpostul scuzelor că proștii nu pot înțelege oricum. Căci cui dracu’ să-i mai explici ceva, dacă am ajuns să ne uităm la filmulețe de desene animate și la pictograme în care ni se explică, ca la idioți – adică pe înțelesul nostru, se pare –, care sunt implicațiile modificărilor legilor Justiției?

Dar, poate, de fapt, îmi e doar lene. Îmi e lene să fac un efort. Și scriind aceste rânduri, îmi dau seama că aduc puțin cu stilul vomitiv al căcăstorului-șef Burduja. Cu banderolele lui cu hashtag. Lenea pe care o purtăm în noi este singurul motiv real pentru care ne vom duce dracului. Bunele intenții nu sunt de ajuns.

Mediocritatea unește, cum spunea un mare doctor român chiar despre profesia lui. Și în războiul contra mediocrității, vom pierde. Pentru că ne e lene. Lene să ne concentrăm. Și să ne adunăm puțin. Și fix așa ne vor mânca porcii. Direct de sub ochii noștri. În timp ce noi „știm“ că suntem mâncați de porci. E OK. E cool.

Cu PSD sau fără, tot porcii ne vor mânca. Dar nu-i bai, mai punem o poză de pe la munte. Mai plângem un rege. Campionii postumelor suntem noi.

3 comentarii

 1. #2

  Aproape corect. Ideea este că PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, PLM… sunt numai etichete. (pardon, dăcât etichete). Le poți amesteca si lipi pe orice partid, ca pe vremuri (şi foarte probabil ca şi acum) ca etichetele pentru sticlele de vin. Conținutul nu contează, pentru că e aceeaşi poşircă (sau carcalete, după gust).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]