Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Campionii postumelor

Zoom Campionii postumelor

N-am pretenții de la fată. Îi place să călătorească. Să își pună poze de pe unde a fost. La munte, lângă munte, la turn, lângă turn. 32 de ani. Are păr creț și suflet liber.

„Dacă un cetăţean se masturbează în faţa fetiţei tale, nu va mai putea fi arestat“ e un titlu pe pagina ei de Facebook. A dat și ea share. Pentru că, pe lângă poze din excursii, susține și lupta anticorupție.

Ar trebui să mă războiesc cu ea. Să îi arăt că ceea ce spune procurorul Diaconu în articolul de i-a dat ea share e o distorsionare grosolană. Dar pentru asta ar trebui să citesc mult. Foarte mult. Și am cam obosit.

Am obosit să fac mereu aceleași lucruri pentru toți oamenii de bună credință, dar cu puțină minte – să citesc în întregime articole, să caut autorii, să îmi deranjez amicii juriști ca să-i întreb la ce articole din lege se face trimitere, să citesc eu însumi articolele, să le înțeleg, să mă verific iar cu ei ca să văd dacă am înțeles bine. Vedeți? E un proces care mănâncă multe resurse.

Și da, aș vrea să fiu ajutat. Să am unde să mă duc și să verific imediat fiecare lucru ce-mi pute a manipulare cu o contrainformație. Pe un site. Pe o platformă.

Pentru că am obosit și cu PSD-ul idioților care nu explică. Și nu comunică. Și care stau în patru oameni. O majoritate de mediocrități. Puterea pe care le-au încredințat-o prin vot nu o merită. Poate că nu le pasă. Și atunci să se ducă dracului.

Eu am obosit. Îmi e greu. Și mă ascund la adăpostul scuzelor că proștii nu pot înțelege oricum. Căci cui dracu’ să-i mai explici ceva, dacă am ajuns să ne uităm la filmulețe de desene animate și la pictograme în care ni se explică, ca la idioți – adică pe înțelesul nostru, se pare –, care sunt implicațiile modificărilor legilor Justiției?

Dar, poate, de fapt, îmi e doar lene. Îmi e lene să fac un efort. Și scriind aceste rânduri, îmi dau seama că aduc puțin cu stilul vomitiv al căcăstorului-șef Burduja. Cu banderolele lui cu hashtag. Lenea pe care o purtăm în noi este singurul motiv real pentru care ne vom duce dracului. Bunele intenții nu sunt de ajuns.

Mediocritatea unește, cum spunea un mare doctor român chiar despre profesia lui. Și în războiul contra mediocrității, vom pierde. Pentru că ne e lene. Lene să ne concentrăm. Și să ne adunăm puțin. Și fix așa ne vor mânca porcii. Direct de sub ochii noștri. În timp ce noi „știm“ că suntem mâncați de porci. E OK. E cool.

Cu PSD sau fără, tot porcii ne vor mânca. Dar nu-i bai, mai punem o poză de pe la munte. Mai plângem un rege. Campionii postumelor suntem noi.

3 comentarii

 1. #2

  Aproape corect. Ideea este că PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, PLM… sunt numai etichete. (pardon, dăcât etichete). Le poți amesteca si lipi pe orice partid, ca pe vremuri (şi foarte probabil ca şi acum) ca etichetele pentru sticlele de vin. Conținutul nu contează, pentru că e aceeaşi poşircă (sau carcalete, după gust).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt