Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Când cad cu totul măștile

Zoom Când cad cu totul măștile

Nimic mai amuzant decât anticomunismul de teatru de păpuși al lui Cristian Tudor Popescu luptându-se cu anticomunismul de alt teatru de păpuși al lui Cristi Puiu.

Păpușile sunt altele, anvergura e alta, tenebrele sunt altele, scrâșniri de dinți ciudate se întâlnesc cu alte scrîșniri de dinți. Cristi Puiu e un tip înecăcios. În multe sensuri bune, în altele rele. Dar Cristi Puiu e un creator, e o forță, e un tip care distruge și face chestii. Mi-e o greață profundă de misoginismul său, urăsc conservatorismul și damful irespirabil al ortodoxismului său. Dar Cristi Puiu intrigă, destramă, fute lumi și are o credință oarbă – dincolo de altele dubioase – în individul concret, atât de uman, atât de supus nimicului.

De aceea, nimic nu mi se pare mai amuzant în marele teatru al opozițiilor amuzante decât apariția cheliei lui CTP la orizont.

CTP se consideră aparținând aceluiași teritoriu, dar nu are nimic din anvergura lui Puiu, CTP e „doctor“ în filme, deși face mereu figura unui pacient, CTP găsește paralele bănuite și nebănuite cu epoca ceaușistă și se amuză ca un șoarece care a înțeles mecanismul capcanei.

În deja scandalul „măștilor“ de la TIFF, atât CTP, cât și Puiu își dispută, deopotrivă de infantil, dictatura ceaușistă și cenzura de dinainte de ’89.

E o prostie ce a zis Cristi Puiu la TIFF, e fără sens de-a dreptul și descalificant, dar văzându-l venind călare pe CTP îți zici: Vai, să-mi bag pla, stai, că, de fapt, rahatul acum începe!

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  CTP vine călare pe Puiu, nu invers. Opinia lui Puiu merge în paralel cu datele oficiale: măști neconforme, medici infectați cu tot cu mască, vizieră și combinezon, 99,97% fiind obligați să poarte măști, pentru că 0,3% au fost sau sînt bolnavi?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Ciungul

  29 septembrie 2020

  Mîinile mele îmbătrînesc mai repede decît mine. Mă urc în tren și le văd în stînga și în dreapta. Mi se face cald și una îmi deschide politicoasă fereastra. Mă […]

 • Cea mai grea problemă a lui Nicușor

  29 septembrie 2020

  Chiar dacă teatrul de război pare să fumege peste cadavrele unor dinozauri, a fost o luptă electorală din care toată lumea a cîștigat cîte ceva. PNL a cîștigat ceea ce […]

 • Moët PNL!

  29 septembrie 2020

  Zumzăie fanfarele și sar cepurile butoaielor în întreaga țară: PNL a învins! Ce, pe cine, când și cum, încă nu se știe, dar e clar că a învins. PNL, partidul […]

 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

Ultimele articole
Cele mai citite