Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Zoom Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Presa franceză va titra la unison: “Ieri seară, Maiestatea Sa Marine Le Pen și-a făcut intrarea publică și a sosit la Palatul Élysée. Nimic nu poate depăși bucuria universală”.

Evident, vorbim despre aceeași presă frnceză care titrase: “Monstrul a candidat!”, “Tiranul a ajuns la Lyon” sau “Uzurpatoarea a îndrăznit să se apropie de Paris”.

Administrația de la Élysée declanșează procedurile pentru Frexit. Panică în Europa. Angela Merkel liniștește populația într-un discurs transmis în direct la de Nürnberg: “Stați liniștiți, nu se întîmplă nimic. Reich-ul European va dăinui o mie de ani!”.

În aceeași seară, Angela Merkel sună la Paris: “Dragă Marina, codul de la interfonul Franței e tot 1-9-4-0? Am trimis niște băieți cu un cadou. Apropo, mai ai vila aia mișto la Vichy?”.

În final, partea franceză și partea germană decid să aibă o întîlnire într-un loc neutru și complet lipsit de semnificații. De exemplu, la Sedan.

Presa franceză relatează post-întîlnire: “Din păcate, negocierile au ajuns într-un impas. Urmează o nouă rundă de negocieri la Compiègne. Victoria este aproape!”.

Victoria este sărbătorită cu fastul obișnuit pe Champs-Élysées. Populația Parisului ovaționează trupele germane eliberatoare.

Americanii intră în negocieri. Normandia iese din UE. Belgia iese din UE. Norvegia iese din UE, deși norvegienii continuă să urle nervoși că ei n-au fost în UE niciodată și că n-au nevoie de eliberare. Prin urmare, Norvegia intră într-un proces accentuat de democratizare prin extracție petrolieră.

Profitînd de anarhia generală, România se unește cu Moldova. Vladimir Putin este primul șef de stat care recunoaște noul stat. Adică Bulgaria Mare.

Peste 100 de ani: democrația și demografia au învins. Din Irlanda și pînă la granițele Rusiei, bătrînul continent se bucură de liniște și pace. Trăiască Emiratele Unite!

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Da’ Nea Marin e mort, doar post-mortem sa-l mai facem presedinte.

 2. #2

  Ce să mai comentez. Credibil.

 3. #3

  Cu capitala,bineînțeles,la Budapesta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]