Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Zoom Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Presa franceză va titra la unison: “Ieri seară, Maiestatea Sa Marine Le Pen și-a făcut intrarea publică și a sosit la Palatul Élysée. Nimic nu poate depăși bucuria universală”.

Evident, vorbim despre aceeași presă frnceză care titrase: “Monstrul a candidat!”, “Tiranul a ajuns la Lyon” sau “Uzurpatoarea a îndrăznit să se apropie de Paris”.

Administrația de la Élysée declanșează procedurile pentru Frexit. Panică în Europa. Angela Merkel liniștește populația într-un discurs transmis în direct la de Nürnberg: “Stați liniștiți, nu se întîmplă nimic. Reich-ul European va dăinui o mie de ani!”.

În aceeași seară, Angela Merkel sună la Paris: “Dragă Marina, codul de la interfonul Franței e tot 1-9-4-0? Am trimis niște băieți cu un cadou. Apropo, mai ai vila aia mișto la Vichy?”.

În final, partea franceză și partea germană decid să aibă o întîlnire într-un loc neutru și complet lipsit de semnificații. De exemplu, la Sedan.

Presa franceză relatează post-întîlnire: “Din păcate, negocierile au ajuns într-un impas. Urmează o nouă rundă de negocieri la Compiègne. Victoria este aproape!”.

Victoria este sărbătorită cu fastul obișnuit pe Champs-Élysées. Populația Parisului ovaționează trupele germane eliberatoare.

Americanii intră în negocieri. Normandia iese din UE. Belgia iese din UE. Norvegia iese din UE, deși norvegienii continuă să urle nervoși că ei n-au fost în UE niciodată și că n-au nevoie de eliberare. Prin urmare, Norvegia intră într-un proces accentuat de democratizare prin extracție petrolieră.

Profitînd de anarhia generală, România se unește cu Moldova. Vladimir Putin este primul șef de stat care recunoaște noul stat. Adică Bulgaria Mare.

Peste 100 de ani: democrația și demografia au învins. Din Irlanda și pînă la granițele Rusiei, bătrînul continent se bucură de liniște și pace. Trăiască Emiratele Unite!

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Da’ Nea Marin e mort, doar post-mortem sa-l mai facem presedinte.

 2. #2

  Ce să mai comentez. Credibil.

 3. #3

  Cu capitala,bineînțeles,la Budapesta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]