Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Zoom Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Presa franceză va titra la unison: “Ieri seară, Maiestatea Sa Marine Le Pen și-a făcut intrarea publică și a sosit la Palatul Élysée. Nimic nu poate depăși bucuria universală”.

Evident, vorbim despre aceeași presă frnceză care titrase: “Monstrul a candidat!”, “Tiranul a ajuns la Lyon” sau “Uzurpatoarea a îndrăznit să se apropie de Paris”.

Administrația de la Élysée declanșează procedurile pentru Frexit. Panică în Europa. Angela Merkel liniștește populația într-un discurs transmis în direct la de Nürnberg: “Stați liniștiți, nu se întîmplă nimic. Reich-ul European va dăinui o mie de ani!”.

În aceeași seară, Angela Merkel sună la Paris: “Dragă Marina, codul de la interfonul Franței e tot 1-9-4-0? Am trimis niște băieți cu un cadou. Apropo, mai ai vila aia mișto la Vichy?”.

În final, partea franceză și partea germană decid să aibă o întîlnire într-un loc neutru și complet lipsit de semnificații. De exemplu, la Sedan.

Presa franceză relatează post-întîlnire: “Din păcate, negocierile au ajuns într-un impas. Urmează o nouă rundă de negocieri la Compiègne. Victoria este aproape!”.

Victoria este sărbătorită cu fastul obișnuit pe Champs-Élysées. Populația Parisului ovaționează trupele germane eliberatoare.

Americanii intră în negocieri. Normandia iese din UE. Belgia iese din UE. Norvegia iese din UE, deși norvegienii continuă să urle nervoși că ei n-au fost în UE niciodată și că n-au nevoie de eliberare. Prin urmare, Norvegia intră într-un proces accentuat de democratizare prin extracție petrolieră.

Profitînd de anarhia generală, România se unește cu Moldova. Vladimir Putin este primul șef de stat care recunoaște noul stat. Adică Bulgaria Mare.

Peste 100 de ani: democrația și demografia au învins. Din Irlanda și pînă la granițele Rusiei, bătrînul continent se bucură de liniște și pace. Trăiască Emiratele Unite!

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Da’ Nea Marin e mort, doar post-mortem sa-l mai facem presedinte.

 2. #2

  Ce să mai comentez. Credibil.

 3. #3

  Cu capitala,bineînțeles,la Budapesta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt