Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Zoom Cele mai probabile urmări ale alegerii Marinei Le Pen ca președinte al Franței

Presa franceză va titra la unison: “Ieri seară, Maiestatea Sa Marine Le Pen și-a făcut intrarea publică și a sosit la Palatul Élysée. Nimic nu poate depăși bucuria universală”.

Evident, vorbim despre aceeași presă frnceză care titrase: “Monstrul a candidat!”, “Tiranul a ajuns la Lyon” sau “Uzurpatoarea a îndrăznit să se apropie de Paris”.

Administrația de la Élysée declanșează procedurile pentru Frexit. Panică în Europa. Angela Merkel liniștește populația într-un discurs transmis în direct la de Nürnberg: “Stați liniștiți, nu se întîmplă nimic. Reich-ul European va dăinui o mie de ani!”.

În aceeași seară, Angela Merkel sună la Paris: “Dragă Marina, codul de la interfonul Franței e tot 1-9-4-0? Am trimis niște băieți cu un cadou. Apropo, mai ai vila aia mișto la Vichy?”.

În final, partea franceză și partea germană decid să aibă o întîlnire într-un loc neutru și complet lipsit de semnificații. De exemplu, la Sedan.

Presa franceză relatează post-întîlnire: “Din păcate, negocierile au ajuns într-un impas. Urmează o nouă rundă de negocieri la Compiègne. Victoria este aproape!”.

Victoria este sărbătorită cu fastul obișnuit pe Champs-Élysées. Populația Parisului ovaționează trupele germane eliberatoare.

Americanii intră în negocieri. Normandia iese din UE. Belgia iese din UE. Norvegia iese din UE, deși norvegienii continuă să urle nervoși că ei n-au fost în UE niciodată și că n-au nevoie de eliberare. Prin urmare, Norvegia intră într-un proces accentuat de democratizare prin extracție petrolieră.

Profitînd de anarhia generală, România se unește cu Moldova. Vladimir Putin este primul șef de stat care recunoaște noul stat. Adică Bulgaria Mare.

Peste 100 de ani: democrația și demografia au învins. Din Irlanda și pînă la granițele Rusiei, bătrînul continent se bucură de liniște și pace. Trăiască Emiratele Unite!

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Da’ Nea Marin e mort, doar post-mortem sa-l mai facem presedinte.

 2. #2

  Ce să mai comentez. Credibil.

 3. #3

  Cu capitala,bineînțeles,la Budapesta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100