Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai șocante știri despre reforma Justiției

Zoom Cele mai șocante știri despre reforma Justiției

Spre deosebire de reformele precedente din alte domenii, care, deși au distrus eficient, au rămas în memorie drept avantajoase pentru unii sau alții, reforma în Justiție promite să mulțumească pe toată lumea. Mai exact, ea va fi în echilibrul perfect al unei balanțe ținute de o femeie oarbă.

Dacă vreți un rezumat al reformei în doar două titluri: “Proiect – Închisoare pînă la doi ani pentru persoanele care nu se prezintă la munca în folosul comunităţii” și “Comisia Iordache – Închisoare la domiciliu pentru pedepsele sub 3 ani”.

Laura Codruța Kövesi l-a felicitat pe Radu Mazăre, proaspătul posesor al unui viloi de prost gust în Madagascar: “Felicitări, Radu, știam eu că ești genul de fraier care își cumpără singur pîrnaie!”.

Consiliul Superior al Magistraturii nu va susţine amendamentele care vizează introducerea infracţiunilor de “rea-credinţă” şi “gravă neglijenţă” sau alte incriminări care aduc atingere independenţei Justiţiei. De acord, dar de ce Justiția insistă să fie independentă în primul rînd de bunul-simț?

Altfel, îi înțelegi și pe oamenii ăia. Dacă nici ei nu mai pot să apere titlul de campioană a abuzurilor pe care îl cucerește România la CEDO an de an, atunci ce rost mai au?

Întrebați dacă ar fi de acord ca și executarea altor pedepse să aibă loc la domiciliu, mai mulți români nervoși au răspuns: “Nu contează unde, executare să fie”.

1 comentariu

  1. #1

    Mai urmeaza ca prostituatele sa fie condamnate cu executare la locul de munca!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale