Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CTP la munte și pe Marte. Episodul 1: Plecarea în spațiu

Zoom CTP la munte și pe Marte. Episodul 1: Plecarea în spațiu

Am primit sute de amenzi de când m-am născut și până acum. De aceea, am ajuns un bun cunoscător al contravențiilor și aș putea eu însumi să amendez oameni pentru faptele pe care le comit. Chiar am încercat să fac asta, însă din păcate șoferii nu prea opresc atunci când văd un polițist cu bluză de trening Adidas, care le semnalizează cu racheta de lemn să tragă de dreapta.

Tocmai pentru că sunt un fin cunoscător al amenzilor, m-a surprins și indignat sancțiunea pe care mi-a dat-o Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. E abuzivă și absurdă. De ce acum, domnilor? Tocmai pavianul cu mantie v-a trezit din somnul vostru leneș de milițieni ai minții? De ce nu m-ați amendat și atunci când l-am făcut pe Traian Băsescu “șobolan gonoreic”? Domnilor, eu i-am spus lui Varujan Vosganian “raton purulent” și lui Emil Boc “vidră grasă de buzunar”. Ca să nu mai vorbim de Tăriceanu, “măgarul cu mintea de lemn”.

De ce pentru aceste porecle n-am luat amendă? Nu erau destul de bune? Scăpau prea ușor politicienii de mușcătura umilitoare a cuvintelor mele? Nu cred. E clar că sunt oameni în CNCD care discriminează între porecle și ar trebui amendați. Sunt figuri retrograde, care încă mai gândesc ca în secolul al XIX-lea și nu vor să accepte că toate cuvintele de ocară sunt egale între ele.

A venit acel moment în care pot spune că s-a umplut paharul. Amenda pentru pavianul cu mantie a pus capac la toate. Am decis să plec din țara asta, pentru că 61 de ani pe baricadele dreptății e destul. Eu voi lua calea spațiului cosmic, acolo unde mă așteaptă cu siguranță planete mai primitoare și mai tolerante cu inventivitatea mea lexicală. Mă așteaptă civilizații care ard de nerăbdare să audă cum insult tinere jucătoare de tenis. Iar dacă acolo nu știe lumea ce-i tenisul, o voi învăța, tocmai pentru a putea spune pe urmă despre niște sportive că-s umflate ori pitice, comparându-le apoi cu niște carnivore mici de apă dulce.

Iată-mă deci azi, data stelară 18 februarie 2018, pe un teren viran de lângă Casa Presei, gata de lansare. E noapte și pe cer se văd stelele pe care le voi vizita. Alături de mine e doar bunul meu prieten și asistent Cosmin Prelipceanu. El mă va însoți după ce Simona Halep a refuzat, motivând că are multe turnee în perioada următoare și nu vrea să lipsească de pe planetă. Cosmin e încrezător în călătoria noastră, dar îl cam sperie câinii care ne latră și ne dau târcoale. Degeaba am lătrat și eu la ei minute în șir, nu s-au potolit. Sper să nu ne atace, așa cum aș face eu în locul lor.

Facem ultimele diligențe pentru a ne ridica de la sol cu ajutorul navetei spațiale “Simona Halep”. Cosmin e afară, inspectează mecanismul de lansare. Eu mă uit la panoul de control și mă asigur că avem destulă benzină ca să ajungem pe Marte.

Cosmin trece cu un ciocan pe la toate roțile navetei și bate-n ele ca un ceferist din halta Mizil. Nu-mi vine să cred cât a crescut băiatul ăsta. Parcă ieri făceam cu el prima emisiune la Digi24 și mă-ntreba de ce n-am păr pe cap și dacă eu sunt omul spân de care i-au spus părinții să se ferească.

Am declanșat motoarele. O flacără ca de aragaz arde pământul de sub navetă. Ușor panicat, Cosmin mă întreabă prin stație dacă totul e gata.

– Trebuie să ne grăbim, domnule Popescu, îmi spune cu o voce trumurătoare.

– De ce? Intră publicitatea peste noi? am încercat să glumesc, pentru prima oară din 2005, când i-am făcut pe niște oameni să plângă cu un banc pe care-l auzisem de la Dem. Rădulescu.

– Nu, domnule Popescu, dar se apropie câinii și vreo trei mârâie la mine.

– Câinii simt frica, i-am spus. Știu asta pentru că și eu sunt la fel.

– Și eu simt frica, dar numai pe a mea.

Atunci am auzit în glasul lui Cosmin cum o ia la fugă și urcă în grabă la bordul navetei spațiale “Simona Halep”. I-am simțit respirația în stație până când a ajuns lângă mine, în dreptul panoului de control. Niște broboane de sudoare i se prelingeau pe față ca niște mingiuțe transparente de tenis. Cosmin tremura de frică, dar acum și naveta îl zgîlțâia, pentru că se ridicase de la sol.

– Era cât pe ce, mi-a spus ușurat. Mă devorau de viu dacă mai întârziam o secundă acolo.

M-am uitat la el și ceva nu mi s-a părut în regulă.

– Întoarce-te, i-am zis.

Cosmin a făcut o piruetă și m-a lăsat să văd ce-avea la spate de-i stăteau pantalonii așa de ciudat. O cățelușă albă și flocoasă se încleștase cu dinții de fundul lui.

– O să-i spunem Ostapenko, am hotărât în timp ce naveta spațială “Simona Halep” se ridica în stratosferă ca o minge de tenis trimisă de Nadal către marginea Galaxiei.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Eu zic ca mangusta il supara mai rau decat pavianul cu mantie. Mangusta cu romgleza ei enervanta.

 2. #2

  Bravo! Fa-l serial, ca iese bine! CTP calatorind cu racheta, precum Zburlici din Luceafarul Copiilor, acu’ 30 de ani. Si chiar seamana CTP cu Zburlici. Sa aterizeze si la Kremlin, ca RFG-istul ala, sa calatoreasca si in timp si sa-l demaste pe Iacob Heraclid. Si sa cerceteze CTP daca e adevarata legenda ca Gelu, Glad, Menumorut cum l-au prins cum l-au…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]