Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CTP la munte și pe Marte: Mustața spațială

Zoom CTP la munte și pe Marte: Mustața spațială

Liviu Dragnea a pășit la bordul navei noastre ca un împărat care tocmai pierduse la păcănele. Purta un costum de inspector fiscal și se scărpina la mustață ca și cum ar fi căutat un muc rătăcit printre perișorii cărunți. Călca apăsat și sigur pe el, însă numai doi pași din trei, pentru că mereu, la al treilea, încrederea îi ceda pentru o clipă și devenea un tocilar speriat care vrea să se prelingă prin pereți. Din cauza nervozității, ochii îi jucau în cap de parcă era Puiu Călinescu, un actor celebru pentru mobilitatea feței.

Prelipceanu a prins curaj și a spart tăcerea.

– Domnule Dragnea, vă admir. Faceți o treabă bună la PSD.

I-am aruncat o privire și s-a potolit. Am preluat eu formalitățile de întâmpinare.

– Ia te uită, dacă nu e chiar Liviu Dragnea, Ceaușescu Doi… Stalin de Teleorman. Pol Pot cu mustață, Gheorghe Gheorghiu-Dej în zilele noastre. Nici la ani-lumină de Terra nu scapă omul de tine.

– Sunteți tenace, domnule Dragnea! s-a băgat și Prelipceanu. Vă admir pentru asta. Jos pălăria.

– Ajunge! i-am spus.

Cățelușa Ostapenko mârâia amenințător, ca un carnivor cu capul pe umeri, care simte cine încearcă să le pună botniță procurorilor.

– Vă rog frumos să legați cățeaua, a spus Dragnea, înghițindu-și un nod din gât.

– Pe nava mea doar corupții se leagă. Cățelușele cinstite rămân în libertate.

Dragnea a mai înghițit o dată în sec, a tras aer în piept și, cu o voce stinsă, ne-a spus de ce a venit după noi.

– Vă rog să mă ajutați. Îmi trebuie harta voastră de navigare. De zece zile mă-nvârt pe-aici și nu reușesc să găsesc drumul spre planeta pe care mi-am cumpărat vilă. În curând o să rămân fără benzină. Dacă nu ajung urgent, fac pana prostului și trebuie s-o iau pe jos prin spațiu.

N-am apucat să-i refuz ajutorul pentru că o alarmă stridentă s-a pornit dintr-un buzunar al lui Dragnea. Ochii i s-au mărit de groază și un hău de carii și tartru s-a căscat sub mustața lui.

– Asta-i Codruța. Se apropie! a apucat să mai spună, înainte să deschidă un hublou și să sară înapoi pe nava lui.

Din străfundurile spațiului, l-am auzit strigând la noi în timp ce se îndepărta panicat ca o pisică pe care cineva a călcat-o pe coadă.

– Să nu credeți că se termină aici! O să pun eu mâna pe harta aia!

Prelipceanu a făcut ochii mari de uimire, a strâmbat din nas și a închis la loc hubloul, ca să nu se mai audă zgomotul din spațiu.

– Ce nesimțit, a spus. Nici măcar nu ne-a cerut voie să vină pe nava noastră, târâ-mi-aș bocancii pe județul lui, cu Viorica Dăncilă și Carmen Dan cu tot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • Nimerick al șaișpelea

  26 martie 2019

  Trecu juma’ de veac și poate-un pic. Erai ca un borcan cu loz în plic și-am încercat să îți extrag spre seară ciorapii fumurii de domnișoară cînd mi-ai șoptit cu […]

 • PNL dă testul de intelligence

  26 martie 2019

  PNL și-a chemat tinerii la Sinaia sub protecția Sfîntului Ionescu Quintus, un fost slujitor al Securității, ale cărui turnătorii l-au îngrozit și pe Diavol. Cei ce-și zic urmașii Brătienilor au […]

 • Ce folos că nu-i vreo frumusețe, dacă nici prea smartă nu-i?

  26 martie 2019

  Viorica Dăncilă, scăpată din lesa scurtă de la București, e precum buzduganul trimis de Zmeul Zmeilor să bată de trei ori în ușă, pentru a anunța că urmează ceva. Dar […]

 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

romania100