Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cu christologii la raport

Zoom Cu christologii la raport

În studio la Digi24, prăbușit în mecanicile logicii primare, CTP proclamă: „Dumnezeu există, omul nu există“. O mică spumiță i s-a înfiripat în colțul gurii, divinitatea însăși a scos capul pe fereastră și-l privește de la etaj cum se chinuie.

E sacadat, încleștat,are cadența acceleratului de Oltenița. Aceeași masticație plină de pasiune mușcă puternic din concepte, transformând totul în desene animate.

În fața lui, o doamnă realizatoare intervine din când în când cu un cuvânt, ca o asistentă care a văzut multe cazuri la viața ei.

Pe segmente scurte, CTP e amuzant. Râzi, își creează propriile jucării, care nu au nici o legătură cu realitatea, și apoi jonglează cu ele convins fiindcă argumentează, că deduce, că trage concluzii relevante sau chiar inteligente.

Își notase pe un caieto declarație a Patriarhului Daniel care i se părea scandaloasă, ceva de genul: „Nimic nu e mai dureros pentru un preot decât să nu aibă enoriași la slujbă“. L-a judecat pe Daniel pentru aceste spuse ca pe Christos. Probabil e tot ce-a spus Patriarhul mai nevinovat și mai cu sens în ultimii zece ani.

Una peste alta, a povestit CTP –sau a demonstrat, cum își numește elaceste deliruri –despre univers, galaxii,ani-lumină, Dumnezeu, religie, singurătatea lui Iisus pe cruce, un platouaș, așa. A fost cald, amuzant și la final trebuia să anunțecă a împerecheat divinitatea cu logica și că are pui de vânzare.

În schimb, există și christologi băloși, maligni. Cum e cazul lui Puric.

Dan Puric e un Țuțea pastilat.

Dan Puric e această lătură patriotico-mistică. Iar de Paște, omul a vomitat în direct peste inimile atâtor oameni, asemănând discuțiile despre „împărțit“ lumină cu tragedia de la fosta fabrică „Pionierul“:„Cum a fost la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu «Jos Biserica, Jos Patriarhul!». Dacă ei sunt hrăniţi. Noi nu vorbim aici de bacterii, noi vorbim aici de imunitatea poporului român. Tot ce am spus aici face parte din imunitatea poporului român“.

Realitatea Plus a depășit orice limită a penibilului lăsându-l pe Dan Puric să își prezinte în direct toate simptomele. Omul e un imbecil care se joacă de-a moțul pe rahat cu gravitatea unui profet.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  puric ar putea fi dat in judecata pt profanare

 2. #2

  Cu cât închiriază BOR-ul biserici, că vreau să țin și eu o predică, un fel de stand-up, ceva cu prietenii, de ziua mea? Vine și-un amic, Nuțu, să pună și el doi lei lângă cutia milei, să nu ne deranjeze nimeni. Și promit că n-o să zic din alea gogonate, cu Gabriel Resources care-au extras de la Roșia Montană mai mult aur decât aurul extras din toată lumea în ultimii 500 de ani sau cu nu știu ce credincioasă în minijupă care s-a pus de la slujba de Paști în genunchi să treacă pe sub masă și i s-a văzut fofoloanca. Chiar așa, curvele ortodoxe sunt iertate încă de pe lumea asta? Dacă ești ortodox, poți fi prost, hoț, curvă, sperjur ?

 3. #3

  omul este un “mistic” cu pretentii de neolegionar fara sa realizeze ca bate campii in eter ptr fraierii care au timp sa-l asculte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un vaccin la îndemîna oricui

  24 noiembrie 2020

  Patriarhii ortodocși care și-au dat singuri cu cădelnița-n coaie după ce au afirmat că virusul liliacului chinezesc, nefiind creștin, nu are ce căuta în biserică au acum un bun prilej […]

 • Pfizer președinte

  24 noiembrie 2020

  Nu mai sînt paturi la ATI. O spun medicii, o spune presa, o spun pacienții care se agață de viață pe holuri. Ba sînt, spun Orban și Tătaru, care nu […]

 • Cățeii pandemiei

  24 noiembrie 2020

  S-au umplut orașele, în principal, de căței, de obicei de talie mică, abandonați. Mulți sunt câini din acele rase incerte, pe care, pe întuneric, i-au putea confunda cu o pisică, […]

 • Împărat și proletar (Scrisoarea a IV-a, către prieteni)

  17 noiembrie 2020

  Străbunica mea Iulica Bonțideanu, greco-catolică din comuna Soareș, de lîngă Bobîlna, care a dormit toată viața cu capul pe Biblie pînă la vîrsta de 101 ani, avea obiceiul de a […]

 • Poporul fără ardere internă

  17 noiembrie 2020

  Iohannis a risipit un mandat de cinci ani învățînd să citească din prompter și numărînd plopii de două ori pe săptămînă pe drumul spre Sibiu, dar putea să recupereze în […]