Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum o să-mi petrec sfîrșitul lumii. Focul (XI)

Zoom Cum o să-mi petrec sfîrșitul lumii. Focul (XI)

“Focul? Ăsta s-a ramolit de tot. Doar a mai vorbit despre foc, acum vreo două săptămîni.” Corect, am mai vorbit despre foc. Dar am găsit, între timp, o metodă nouă și mi-am zis că e prea cool ca să nu aflați și voi. Mai ales că ar putea să vă fie util și ați putea găsi ușor ingredientele.

Pentru că, de fapt, vă trebuie o cutie de coca-cola sau bere și o bucățică de ciocolată. Ce faceee? Ciocolată și cutie de coca-cola? Hai, hai, că o bucățică de ciucalată tot găsiți voi la sfîrșitul civilizației. Cît despre conserve de coca-cola și bere, c’mon! Cînd ați fost ultima dată în grădina carpatică? Vă zic eu, găsiți reziduuri din astea peste tot.
Și care-i șpilul? Păi, e simplu. Fundul original al cutiei de coca-cola e mat, reflectivitatea e foarte scăzută. Și aici intervine ciocolata (sau orice altceva similar, pasta de dinți merge la fel de bine!). Întindeți-o pe și frecați țapăn fundul “conservei”. Da’ țapăn, tre’ să lustruiți la doză undeva către o oră cu o cîrpă sau ceva similar (1). După toată operațiunea, veți obține un luciu ca de oglindă pe fundul de doză. (2)

Gata, acum aveți o oglindă parabolică destul de puternică. Corect, e o oglindă, deci vă mai trebuie ceva: SOARE. Dacă e însorit afară, super! Putem face acum focul. Cum? Plasînd un pai, un bețișor, ceva, în focarul “oglinzii”, unde căldura va fi suficient de intensă cît să aprindă acel ceva. Vedeți ce simplu e? (3)

Apropo, e important: NU MÎNCAȚI CIOCOLATA DUPĂ LUSTRUIRE! Nu de alta, dar în procesul lustruirii, ciocolata va culege de pe fundul de doză particule de aluminiu, care sînt toxice. Și sigur nu e cea mai bună idee să ingerați ciocolată cu aluminiu.

Citește și celelalte episoade din “cum o să-mi petrec sfîrșitul lumii” aici.

Exclusiv online

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint