Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dragoste de film în vremea pandemiei: Star Wars, varianta Disney

Zoom Dragoste de film în vremea pandemiei: Star Wars, varianta Disney

Galaxia este în pericol. Pandemia de gripă Alderaană face ravagii. Toți eroii s-au zăvorît în case. Numai Prințesa Leia și Han Solo sfidează vitejește virusul și măsurile de autoizolare umblînd brambura. Exasperat de încăpățînarea moșnegilor, bietul Darth Emo amenință să le ia cheile de la Millenium Falcon și să-i lase încuiați înăuntru cu cele necesare și cu aerul condiționat pornit.

–Beeeeeen!

Nici un răspuns.

– Beeeeeeeeen!

Liniște de auzi iarba crescînd în mlaștina lui Yoda.

– Beniamin Netanyahu Skywalker-Solo! strigă prințesa Leia pentru a treia oară, sperînd că invocarea numelui complet avea să dea rezultatul scontat.

– Ba, puță, vezi că te caută mă-ta! interveni Han Solo salvator și, iată, Lordul cel Întunecat păși misterios în fața lor.

– Tată, te-am mai rugat să mă tratezi cu respect! Sînt un lord mare acum! Nu cred că ți-ar face plăcere să mă supăr…mîrîi el de sub coif.

Solo îl măsură atent pe sub pleoapele lăsate și spuse rar, răspicat și cît se poate de batjocoritor:

– Găsesc deranjantă lipsa ta de credință!

– Pe bune??? interveni exasperată Leia. Ai început acum cu glume proaste de-ale lu’ tata? Credeam că am stabilit că nu-l suportăm! Împreună!

– Hai, că exagerezi, nu era băiat chiar așa rău. Ești tu ofticată că te-a prins și a pus robotul ăla rotund să-ți facă vaccin cînd erai antivaxxerită.

– Te-a înghețat în carbon, Han!

– Voiam s-o babardesc pe fii-sa, ce-ai fi vrut să facă?

– Sînt o femeie puternică și independentă, puteam să-mi port singură de grijă!

Drept răspuns, Han scoase din buzunar o hologramă și apasă butonul Play. În cadru, Darth Vader și Prințesa Leia se ceartă:

– Da’ îl iubesc, tati! Lasă-l în pace!

– E un golan, dovlecel! Dacă te las să te duci după el parcă văd că ajungi sclava în chiloți a unui vierme dintr-o zonă deșertică…

– Tati, sînt o femeie puternică și inde…–și aici Han închise brusc holograma.

– De ce n-ai mai lăsat? șuieră ucigător Leia.

– N-are sens. Mai e doar faza cînd tu te dai cu curul de pămînt și taică-tu oprește brusc gravitația în cameră. Nu cred că vrei să revezi episodul.

– Tată, mamă, mama mă-sii de treabă! interveni Darth Emo nervos. Vreți ceva de la mine sau m-ați invocat de pomană?

– VREM!

– Ce?

– Să ne dai cheile de la navă. Avem un drum scurt la cumpărături. Poate și la plajă. Eventual și la centrul de seniori. Și la clasa de dansuri de societate. Plus la veterinar pentru…

– Băi, voi sînteți aterizați în cap? Vă zice întreagă Republică să stați potoliți și pe voi mai abitir va mănîncă în fund? Dacă promiteți că stați cuminți vă dau prezervative și viagra – și medicamente de Alzheimer, să vă aduceți aminte la ce folosesc primele două – și gata!

– Nu ne dai cheile?

– Citește-mi clar răspunsul pe buze, spuse Darth Emo uitînd că are coiful pe cap, NU!

– Han, du-te și dezleagă cîinele! șuieră Leia nervoasă.

Darth Emo hohoti sub coiful său negru.

– Vai, ce m-am speriat! Băi, în primul rînd, Chewbacca nu e cîine și, în al doilea rînd, el îmi trăgea săniuța cînd mă duceați la grădiniță. Voi chiar credeți că mi-e frică de el?

– Dragul tatii, zîmbi Han larg de parcă ar fi avut în față un vînător de recompense cu moacă de gîndac de bălegar, văd că n-ai uitat cum te ducea Chewbacca la grădiniță. Da’ mai ții tu minte ce nervos a fost cînd a trebuit să-l radem complet pentru că i-ai dat păduchi, tot de la grădiniță? Nu? Ei bine, el mai ține minte. Și uite, chiar acum vrea să-ți vorbească despre asta…

*

– Și ce-ai făcut, dragă Darth? întrebă sfioasă Rey.

– Ce era să fac? M-au fugărit nebunii cu dulăul în lesă prin garduri vii, prin cîmpul de asteroizi, prin mlaștina lu’ Yoda, pînă m-au prins în cireșu’ lu’ tușa Maz Kanata și a trebuit să le dau cheile. Nu știu ce să mă mai fac cu ei, oftă el, dînd glas unei supărări care, odată descătușată, ar fi înecat în lacrimi și muci întreaga galaxie.

– Vai, Darth, ce milă mi-e de tine! ofta și Rey și sări să-l ia în brațe ca să-l aline. Dar nu știu cum, dintr-un capriciu al gravitației, căzu în genunchi, strivită de durerea lui Emo. Panicată să nu fie aruncată la podea de o asemenea suferință, se prinse ea de nădragii de lord întunecat. Dar nici nădragii nu rezistară unei asemenea tragedii: cureaua își încetă strînsoarea, iar nasturii se eliberară. Sub forța gravitației, și Rey, și izmenele spațiale căzură cu fruntea la podea. Dar Rey nu era genul de Mary Sue care să se dea învinsă din prima. Zvîcni supraomenește și, cînd privirea i se ridică din podea, văzu în fața ochilor, fix în dreptul frunții… THE RISE OF SKYWALKER.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]