Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Florin Roman, gargaragiul de serviciu al PNL

Zoom Florin Roman, gargaragiul de serviciu al PNL

Puțini oameni care n-au legătură directă cu mass-mdia știu că, de foarte multă vreme, nu televiziunile decid pe cine să invite în studiourile emisiunilor tv din partea partidelor, ci chiar partidele sunt cele care-și promovează anumiți oameni. Dacă un producător al unei emisiuni tv cu invitați în platou vrea să invite un membru de partid, atuci nu-l sună pe acesta, direct, chiar dacă ar fi vorba despre un om care s-ar pricepe cu adevărat la subiectul în discuție. Nu, se sună la partid, la departamentul de comunicare, iar partidul spune cine trebuie invitat în ziua respectivă. Nu sunt mulți ralizatori și producători care să-și permită să refuze această procedură ce contravine libertății e expresie. Dacă vrei să ai invitați de la anumite partide, înghiți în sec și accepți prezența câte unui personaj pe care partidul vrea să-l promoveze.

Un astfel de personaj,

promovat grosier de către PNL în ultimii 3 ani și jumătate, este Florin Claudiu Roman, vicepreședinte al partidului și deputat. Rău de gură, agresiv și degrabă deturnător al sensului discuțiilor, Florin Roman are capacitatea rarisimă de a-și enerva interlocutorii, de a jigni cu ușurință și de a enerva fără să facă eforturi deosebite. De aia îl și promovează partidul, de aia îl și trimite prin diverse comisii să susțină, la audieri, candidații de miniștri mai puțin dotați. La recenta audiere a Violetei Alexandru, deși nu era membru titular al comisiilor de muncă, Florin Roman a flancat-o pe alungătoarea de liftiere, vorbind în locul ei și aruncând în stânga și-n dreapta acuze ce n-aveau nici o treabă cu subiectele discutate. Cum ajungea Violeta Alexandru în corzi, ceea ce se întâmpla destul de des, cum sărea Roman și începea să vorbească despre gazele din 10 august 2018. Ultra relevant, de altfel.

Florin Roman

și-a anunțat, oficial, candidatura la primăria municipiului Alba Iulia, pentru alegerile locale ce ar trebui, totuși, să aibă loc anul acesta. Așa că n-ar fi rău să-i dăm o mână de ajutor și să povestim puțin despre omul, politicianul, grobianul Florin Claudiu Roman.

Între 1996 și 2005,

Florin Roman a muncit pentru prima și ultima dată la privat. Ca ziarist, la cotidianul Unirea din Alba Iulia, ziar ce era nu moștenitorul ziarului Unirea înființat în 1891, ci urmașul direct al „Unirea, organ al comitetului județean Alba al PCR”. A fost și corespondentul pentu Alba al Mediafax. Dar i-a trecut asta cu privatul după ce Alianța DA a câștigat alegerile, în 2004, iar statul l-a luat în brațe pe proaspătul liberal Roman.

Din 2005 până în septembrie 2006 a lucrat la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, fiind consilier la cabinetul președintelui. iar după aceea, până în 2012, au început să curgă funcțiile extrem de bănoase la stat.

La Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturlae, Florin Roman câștiga 72.195 de lei anual.

Între octombrie 2006 și august 2008 a fost pus de partid membru în consiliul de administrație al EON Distribuție, unde câștiga 34.288 de lei anual.

A fost pus, tot de partid, în Consiliul de Administrație al BTT, unde câștiga 21.642 de lei anual.

A fost în consiliul de Administrație al CEC Bank, unde încasa 23.481 de lei pentru câteva luni de muncă precară.

A fost băgat, tot de partid, și în CA-ul Eximbank, unde venitul anual era de 137.159 de lei.

A fost băgat ca reprezentant al statului în consiliul de administrație de la Ford România, unde primea peste 45.000 de lei anual.

Iar bomboana pe coliva sinecurilor a fost poziția de secretar general al Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor, poziție pe care a ocupat-o din septembrie 2006 până în octombrie 2011 și care i-a adus peste 210.000 de lei anual.

Un liberal adevărat,

aecst Florin-Claudiu Roman, căci, se știe, în România liberalii lucrează numai și numai la stat, pe salarii nesimțite, sau, dacă nu sunt angajați la stat, au contracte cu statul. De parcă ar fi inclus în regulamentul partidului, pe undeva, că n-ai voie să te mânjești la privat, dacă vrei să faci treabă.

Din 2012 și până în iarna lui 2016, Florin Roman nu și-a dezmințit vocația de atârnache la stat, așa că a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Alba. Poziție importantă, de mare răspundere, care a presupus multiple depuneri de coroane, tăieri de panglici și prezențe simbolice la mai toate manifestările județene de importanță maximă.

Dar nu era Florin Roman omul care să rămână atâta vreme doar cu salariul de vicepreședinte de CJ, destul de mic la vremea aia. Așa că a vrut mai mult și a obținut: un post de deputat.

Altceva, altă anvergură, altă expunere. Iar când a mai început să se și împrietenească maxim cu Ludovic Orban, mai ales în jurul unor nenumărate pahare de apă minerală cu suc de struguri albi, asecnisunea lui Florin Roman n-a mai putut fi oprită. Păcat că a venit și Rareș Bogdan în PNL, căci, altfel, Roman ar fi căpătat o dimensiune mult mai gonflată, din postura de gargaragiu principal.

Principal, dar nu neapărat

principial. În timpul discuțiilor despre pensiile speciale, Florin Roman a fost unul dintre cei mai spumegânzi peneliști, că liberali nu le putem spune. A dat de pământ cu toți beneficiarii de pensii de serviciu sau speciale, i-a pus la zid, a comunicat electoratului că din cauza ălora o duce greu.

Oops! În 2017, când încă nu se dezmeticise prea bine în Parlament, Florin Roman, alături de Roberta Anastase, Alina Gorghiu, Gigel Sorinel Știrbu, Răzvan Sorin Prișcă, Ben Oni Ardelean și alți membri ai PNL, dar și alături de Eugen Orlando Teodorovici și alți pesediști, a fost inițiator al unei legi ce adus la apariția pensiilor speciale pentru angajații Curții de conturi. Nu doar că a  fost printre inițiatori, dar a și votat-o. În total, legea respectivă a avut 25 de inițiatori de la PNl și doar 5 de la PSD.

E frumos, nu-i așa,

să te bați cu pumnul în pieptul gol (da, pieptul ăla fotografia în oglindă și postat pe Facebook) că lupți cu sinecuriștii pesediști, că ești împotriva pensiilor speciale și nesimțite, când, de fapt, tu ești, de 14 ani, un ditamai sinecuristul și un ditamai inițiatorul de pensii speciale…

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Jigodia asta ,cum de altfel si Caramitru in varianta tanara si vorbareata, slobozesc in idiotenia si agresivitatea lor toxica si porumbeii care ne dezvalui de fapt adevaratele lor masinatiuni criminala. De exemplu acest Roman a improscat psd-ul de la tribuna parlamentului in momentul motiunii care l-a rasturnat pe orban. A concluzionat ingenungherea partidului prin arestarea lui Dragnea si si-a fluturat obtinerea trofeului prin faptul ca niciun pesedist nu a sarit sa-l apere pe seful lor.
  Caramitru ne spune ce greseli a facut mizeria lui de partid purtatoare de tumoarea Plus, si veti vedea de asemenea frustrarea si impertinenta securistilor care nu obtin rapid indeplinirea poftelor asa cum s-au obisnuit sa obtina bugetele.

 2. #2

  Cum se poate să scrieți așa ceva despre un domn care el cu famelia lui de la ’48, dăi și luptă și dăi și luptă !!! Mai apoi îl acuzați c-ar fi liberal: aveți probe că n-ar mânca aceleași cantități de rahat dac-ar fi găsit nișă la PSD?

 3. #3

  Nu clătite ci “gogoși”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]