Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Garantat Vin Diesel: Ieși din sală Iute și furios!

Zoom Garantat Vin Diesel: Ieși din sală Iute și furios!

Vin Diesel este o legendă vie a cinematografiei: a cunoscut faima în The Fast and Furious, și-a înfipt definitiv colții în celebritate cu neașteptatul Fast & Furious, asta ca să nu mai zic de  nemaipomenitele Fast Five și Fast & Furious6care aproape că-și frîngeau mîinile de încurcare, neștiind unde să-i mai pună laurii gloriei. Se spune că acum este atît de uluitor, că toatele filmele lui Chuck Norris îi cer autograf cînd merge pe stradă. Adică, mă rog, cînd pune un pas olimpian pe asfalt și Terra întreagă se repede să se învîrtă în sensul în care dorește să se deplaseze.

În particular– și acum încerc să fiu serios–, umblă vorba că Diesel e un tip chiar decent. Nu suferă de ifose grave de star, ajută babele să treacă strada și nu a acceptat sub nici o formă ca măgarii de la Volkswagen să-i manipuleze testele de poluare. În fine, ultima era de așteptat. Cînd vezi ditamai pachetul de mușchi ți-e cam jenă să vii cu „Nea Vinny, te superi dacă-ți băgăm niște sîrme-n fund, să nu iasă vorbe că scoți cam așa și pe dincolo?“.

În funcție de gusturi, omul chiar are niște filme decente în tolbă. Perfect uitabile, dar decente. Din fericire pentru pandemia de coronavirus, Bloodshot nu e nici pe departe unul dintre ele. La nivel superficial, este genul de film de acțiune perfect definit prin cuvîntul „generic“. Un erou generic ia parte la o acțiune generică împotriva unui antagonist generic pentru un scop generic și ajunge la finalul generic, unde cîntă Dan Ciotoi și formația Generic. Să fi mizat pe un titlu mai de rezonanță, ar fi mers perfect Greu de reamintit, pentru că toată vrăjeala artistică se destramă imediat ce publicul iese din sala de cinema. Sau mai devreme, dacă același public s-a uitat plictisit în mod constant la telefon.

La nivel mai serios, același Bloodshot este glorios de prost și la nivel de scenariu, și la nivel de interpretare. Vă rog să apreciați că n-am zis o vorbă despre regie. Hîrtia suportă orice, dar o frază cu trei tragedii mai grave decît Elektra pe depresive e prea mult. Practic, ciorba asta de Soldat Universal cu hălci de Total Recall este o dezamăgire la toate nivelurile, și asta pentru că echipa de producție a fost obsedată de excelență. Aș zice că singura lui virtute capabilă să-l scoată din mocirla lipsei de calitate este capacitatea spectatorului dea-l privi ironic, așa cum se înghesuie oamenii să vadă idioțenii titanice de soiul lui The Room. Din păcate, Bloodshot nu e bun nici măcar de atît, pentru că și hazul inerent inadecvării de pe ecran se răsuflă repede și locul îi este reluat de regretul profund că un asemenea film există.

În final, nu pot decît să felicit echipa că luptă pentru pacea și sănătatea mondială, ieșind pe piață cu un film atît de prost încît nici nu e nevoie de avertismente din partea Guvernului să stați acasă.

Bloodshot. R.: Dave Wilson. Cu: Vin Diesel.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale