Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gîndaci astronomi și epidemie de amputări de penis

Zoom Gîndaci astronomi și epidemie de amputări de penis

În fiecare an, lumea științifică își ține respirația, liniștea se lasă pentru un minut, în timp ce toată lumea se întreabă în gînd: “Oare cine ia premiile anul ăsta?”. Da-da, cam în vremea asta se anunță și Nobelurile, dar nu despre asta e vorba. Ci despre premiile IgNobel, pentru realizări care “mai întîi îi fac pe oameni să rîdă, apoi să înceapă să se gîndească”. Ca în fiecare an, m-am oprit și eu, mi-am ținut respirația, iar acum vă prezint și vouă premiile. Să rîdem și să cădem pe gînduri împreună.

Așadar, iată premiile IgNobel (2013, a 23-a ediție):

• Medicină– pentru evaluarea efectelor asupra pacienților care au beneficiat de transplant de inimă. Pacienții erau șoareci.

• Fiziologie– cercetătorii premiați au demonstrat experimental că oamenii care cred că-s beți cred, de asemenea, că sînt mai frumoși.

• Premiu comun în biologie și astrofizică– pentru descoperirea că gîndacii de bălegar, cînd se rătăcesc, găsesc drumul către casă uitîndu-se la Calea Lactee.

• Inginerie în domeniul securității– pentru inventarea unui sistem electromecanic de capturare a celor care deturnează avioane. Sistemul îl proiectează pe terorist printr-o trapă, îl împachetează, apoi îl aruncă din avion, iar întregul colet e parașutat în brațele polițiștilor, anunțați prin radio.

• Fizică– pentru descoperirea că unii oameni ar putea să alerge pe suprafața unui lac. Dacă oamenii și lacul ar fi pe Lună.

• Chimie – pentru descoperirea că procesul biochimic prin care tăiatul cepei îi face pe oameni să plîngă este încă și mai complicat decît se credea pînă acum.

• Arheologie– pentru opărirea și înghițirea (întreagă, pe nemestecate) unei cîrtițe, urmate de examinarea atentă în următoarele zile a tuturor excrementelor, în scopul de observa care oase se dizolvă în sistemul digestiv uman și care nu.

• Pace– lui Alexandr Lukașenko (președintele Republicii Belarus) pentru interzicerea aplaudatului în public, și Poliției din Belarus, care a arestat un ciung pentru “crima” de a fi aplaudat în public.

• Probabilitate– pentru două descoperiri înrudite. Prima: cu cît o vacă stă mai mult jos, cu atît e mai probabil să se ridice în picioare. A doua: odată ce vaca stă în picioare, nu se poate prezice cu ușurință cît de curînd se va așeza.

• Sănătate publică– pentru tehnicile medicale descrise în articolul “Managementul chirurgical al unei epidemii de amputări de penis în Siam”, tehnici pe care autorii le recomandă, cu excepția cazului în care penisul amputat este consumat parțial de o rață.

Da. Cam așa. Iar studiile astea sînt plătite. E bine să fii cercetător!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint