Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Green Arrow: un Batman mai fleșcăit

Zoom Green Arrow: un Batman mai fleșcăit

O dramă în familie îl împinge pe un tînăr milionar să caute răzbunare. Deși nu are puteri nebănuite, condiția fizică excelentă, inteligența și o serie de scule mișto îl ajută să înfrîngă oameni răi. Nu e Batman. E alt super-erou, tot de la DC, care seamănă mai tare decît fetele de la Cheeky Girls între ele: Green Arrow. Un băiat exact ca Batman, dar blond. Și care se ascunde în noapte într-un costum verde. Și care, la fel ca Batman, nu omoară oameni, doar îi imobilizează. Cu arcul. Pentru că asta i s-a părut lui că e o armă non-letală. Bine că nu cu drujba.

Oliver Queen era un copil de bani gata pînă cînd o furtună i-a îndoit iahtul, i-a omorît tatăl și l-a naufragiat pe o insulă. Cinci ani mai tîrziu, Oliver s-a întors cu o listă de oameni nașpa pe care trebuie să-i oprească. E monosilabic, se contrazice singur și o face pe misteriosul ca un rahat de cîine în întuneric. Lista de personaje mai include: prietenul glumeț, sora emo, mama care știe mai multe despre naufragiu decît zice, bodyguard-ul care devine cel mai bun prieten al lui și polițistul cu intenții bune care-l încurcă.

Și, evident, să nu uităm gagica. Fosta iubită de acum cinci ani a lui Oliver, care e puțin furioasă pe el că o înșela cu sora ei, care a murit în accidentul cu iahtul. Dar nu poate sta supărată prea mult pentru că Oliver e foarte monosilabic și misterios. Și toată lumea știe că femeile mor după tipi extrem de misterioși.

Personajele sînt niște clișee fără personalitate jucate jenant. Dar serialul nu vrea să te prindă cu ele sau cu ce vezi. Vrea să îți pună întrebări și să te țină în fața ecranului pînă la răspuns. Ce s-a întîmplat cu Oliver pe insulă? Care e misiunea lui misterioasă? Ce știe mă-sa și nu ne spune? Se împacă cu gagica? Ar trebui să ne pese? La primele întrebări nu pot răspunde, că am văzut doar trei episoade și l-am oprit. Pot răspunde doar la ultima. Nu ar trebui. Oricît de misterioasă faci o poveste slabă, tot slabă rămîne.

Gen: aventură ieftină cu super-eroi, 42 min.

Producție: e pe la jumătatea primului sezon de 22 de episoade. După audiențe, sigur o să primească și sezonul 2.

Publicat în Cațavencii, nr. 5(83), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint