Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hodor, prietenul torționarilor, paznic la dosare

Zoom Hodor, prietenul torționarilor, paznic la dosare

Peneliștii au încetat de multă vreme să mai poată pretinde că ar fi, cumva, urmașii de drept ai celor ce formau Partidul Național Liberal până în 1946. Urmașii Brătienilor sunt cu atât mai puțin. Cumva, de când au înghițit PDL-ul, au făcut-o cu tot cu Noua Românie, partidul lui Virgil Măgureanu. Asta și multe altele, inclusiv o grămadă dintre oamenii pe care i-au avut sau încă îi mai au la vârful partidului, îi îndreptățesc să se revendice, mai degrabă, din stirpea lui Gheorghe Pintilie (aka Timofei Bodnarenko), Nikolski, Doicaru, Pleșiță sau Iulian Vlad. Văzând câți colaboratori ai Securității s-au refugiat, după 1989, în PNL, câți copii de securiști au ajuns în cele mai înalte funcții interne, parcă-ți vine să-l parafrazezi pe Păstorel. Doar că nu am mai spune, azi, „Căpitane / Nu fi trist! / Garda merge înainte / Prin Partidul Comunist“, ci „N-a fost totul în zadar, / Secu merge înainte / Prin Partidul Liberal“.

De la un asemenea partid puteai să te aștepți – era și normal – să promoveze în diverse funcții oameni care pot să nuanțeze atât de mult acțiunile Securității, încât din negru să facă alb.

Un astfel de om, de exemplu, este Mădălin Hodor. Angajat al SRI, Hodor a funcționat, multă vreme, drept far călăuzitor al Societății Civile strâns unite în jurul doamnei Kövesi, al domnului Coldea, al Parchetelor și așa mai departe.

De la Mădălin Hodor au aflat alde Pora și secta ei că procurorul Lazăr, care înfăptuia minore acte de poliție politică la Aiud, nu e una și aceeași persoană cu Augustin Lazăr, șeful Parchetului General. S-a dovedit, hélas, că erau fix una și aceeași persoană.

De la Mădălin Hodor, înveșmântat în mantia lui de super-istoric angajat la CNSAS, au aflat alde Pora și gașca ei din jurul revistei 22 că Traian Băsescu nu a fost colaborator al Securității. În cele din urmă s-a dovedit că Traian Băsescu a fost un turnător ordinar, cu numele conspirativ Petrov.

De la Mădălin Hodor au aflat românii că deținuții politici ale căror vieți au fost distruse în timpul experimentului Pitești erau „niște căcați cu ochi care se torturau între ei pentru un blid în plus“.

Tot Hodor ne-a explicat că deținuții politici n-au suferit cine știe ce în pușcăriile comuniste, pentru că, de fapt, toți cei 23 de milioane de români erau deținuți la vremea aceea, doar că într-o închisoare ceva mai mare. E drept, nu 23 de milioane de români luau bătaie zilnic, 23 de milioane de români puteau, totuși, să iasă din case, să umble pe străzi, să meargă în concedii, să una sau alta. Dar, în capul acestui mare istoric angajat al SRI, toți sufereau la fel.

Același Hodor (ce să facem?) a jubilat atunci când judecătorii i-au exonerat pe ucigașii lui Gheorghe Ursu, explicându-ne el, din nou, că securiștii erau deștepți, logici și așa mai departe.

Pentru toate acestea și pentru multe altele asemenea (de exemplu, în podcast-ul lui, Hodor se și lansase în campania electorală a lui Sebastian Burduja, pus pe bară între timp), istoricul sereist Mădălin Hodor a binemeritat, așa că peneliștii l-au propus, susținut și votat pentru un post de membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. E ca și cum ai pune un piroman – șef la pompieri, un criminal – șef la Omoruri, un evazionist – șef la Finanțe sau, iată, un securist – șefuleț la studierea dosarelor Securității. Slava!

8 comentarii

 1. #1

  Bai, deci, recunosc, pe mine Hodor asta m-a pacalit, am citit la un moment dat niste articole de-ale lui in 22 (nu pe toate si cu siguranta nu ce ati aratat voi mai sus). Parea baiat bun, preocupat sa scoata la lumina niste secrete din tenebrele vechii securitati. Plus ca parca a avut si un proces cu CNSAS pe motiv ca ii bagasera aia pumnul in gura sau ceva asemanator. Cumva sunt dezamagit, nu atat ca am fost pacalit (ca nu moare lumea din cauza asta), ci ca mai aflu de inca o lichea

  • #2

   Tinand cont de comentariile de pe-aici, nu ma mir ca te-a pacalit. Eu ma mir ca esti prima persoana pe care o aud/vad zicand ca da bani pe Revista 22 (si la anu’ de-amandoi).

 2. #3

  …sau o curva – stareta la Manastirea Secu…

 3. #4

  In PNL, conduce gasca PDL, se vede din….primele randuri .Gasca neprihanitilor pedelisti, oamenii de baza a lui base, zis Petrov.
  Se rasucesc martirii in pamant.
  Si penelistii, de rusine .

 4. #5

  După cum știm din fabulosul serial, Hodor e forma contrasa a lui Hold the door! Se repeta obsesiv (sau obsedant) pana devine Hodor. Privirea e la fel de „inteligenta”, dar lipsită de umanitate

 5. #7

  Ar vrea ei( PNL) sa fie urmasi ai securistilor.Sunt de fapt un grup infractional organizat .Din 2012 cel putin

 6. #8

  Liberalul Predoiu îşi face o poliție politică personală, ca orice iubitor de libertate. De libertatea de a fi torționar securist. Nevoia de stabilitate şi Interesul Național au învins încă o dată!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint