Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hoțul fictiv, negustor cinstit

Zoom Hoțul fictiv, negustor cinstit

A apărut o nouă ambulanță neagră care fură copii pentru organe. Doar că nu e ambulanță neagră, ci e un bărbat cu un PoS în mână, și nu fură copii, ci bani de pe card, în autobuzele aglomerate din București. Prima oară a apărut o poză neclară pe Facebook, dar a fost de ajuns. Doar pentru că, teoretic, dacă nu știi prea multe, așa ceva pare posibil, mulți s-au inflamat ca în fața unui atac iminent la portofele.

N-am văzut pe nimeni să reclame că i-au dispărut niște bani din cont după o călătorie cu tramvaiul prin București. Spre deosebire de alte panici morale, nici măcar n-au apărut poveștile de genul ”i s-a întâmplat unui prieten al unei vecine a verișoarei unui poștaș de la mine din cartier”. Pur și simplu, tot ce există e o poză incertă.

Evident, legenda a depășit limitele Facebook-ului. Presa a simțit imediat oportunitatea de a fora niște căcat facil din pânza freatică a temerilor omenești. România TV a difuzat un reportaj care vorbea despre acest fenomen al furturilor de pe card fără să dea măcar un singur exemplu de păgubit, fără să citeze pe nimeni care să fi văzut un hoț cu PoS sau să întrebe un specialist dacă măcar e posibil așa ceva. Singura contribuție a reporteriței era că-i întreba pe niște pensionari ce părere au despre acest fenomen, de parcă n-ar fi destul de speriați de tehnologia pe care n-o înțeleg.

Una dintre pensionare a fost de acord că pericolul e real și a dat un exemplu: mergea cu autobuzul când a văzut un hoț care băgase mâna în geanta unei doamne, să-i ia portofelul. Ea a atenționat-o pe victimă, dar s-a trezit cu un pumn în față din partea hoțului, care n-a mai furat până la urmă nimic. După cum se poate vedea, exact fenomenul furturilor de pe card la înghesuială, în autobuz.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100