Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Încurcate de nesimțire sînt căile domnului

Zoom Încurcate de nesimțire sînt căile domnului

Intrasem într-o farmacie cînd, ca un copoi pe urmele mele, imediat m-a urmat și un stimat domn. Mă rog, mai mult domn, pentru că stima s-a dus naibii din clipa în care mi-a tăiat agresiv vorba și a început să turuie:

– Bună ziua, deci medicamentul ăla scump și care trebuie comandat în avans pentru că farmaciile nu prea-l țin pe stoc îl aveți?

–  Nu cred, trebuie să verific stocurile în calculator, răspunde farmacista tărăgănat, să-i dea timp să se prindă că era altcineva în față, că lumea, deși plată, nu se învîrte în jurul lui și că, în general, trebuie să fii din părinți campioni ai neam-prostului ca să ignori toate astea doar pentru că TU N-AI O URGENȚĂ.

– Nici o problemă, vă aștept să verificați acum.

– Vă grăbiți? intervin eu serviabil, doar-doar voi provoca un șoc al realității. Degeaba, fără fustă scurtă pe limbă nu pot fi provocator.

Țac… țac… țac, gata, s-a găsit medicamentul ăla scump. E la depozit. Costă X.

– Nu se poate, eu l-am luat la jumătate!

– Cînd?

– Cînd l-am prins la reducere!

În mod șocant, nu mai e la reducere. De juma’ de an. Deci îl vrea domnul? Îl vrea. Fie binecuvîntată voia domnului, că poate-și cară nesimțirea afară și termin și eu.

– Știți, trebuie să lăsați un avans…

Aleluia mai termină azi, asta e sigur. Dezonorabilul s-a blocat într-o eternă ceartă cu farmacista, care nu vrea să înțeleagă că trebuie să modifice singură prețul stabilit de corporația importatoare. Cum nici unul nu vrea să cedeze, intervin salvator:

– Domnule, cred că am eu o soluție. Uite, ia de la mine 30 de arginți și du-te și te spînzură!

1 comentariu

  1. #1

    Bunul simț s-a pierdut, rușinea, cuviința, decența, respectul: praf și pulbere, de la domni la doamne, triumfă cei care se bagă, împing, înjură, li se cuvine. Lumea lor, tropăind, se afirmă pestilențial, vizibil și sonor. Orele de liniște s-au scrumat istoric, acum domină manelele din boxele bolizilor cu buze, câinii lătrători, dresați espre, mânca-i-ar râia, claxoanele de basculantă, pentru trei secunde de nerăbdare…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint