Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Insolvenţa salvează delincvenţa

Zoom Insolvenţa salvează delincvenţa

Iancu de Timişoara, cavalerul negru la stat (că doar pe “negru“ lucra cu statul)  şi la chip – că aşa e obrazul lui de la natură – a dus Poli Timişoara de unde a luat-o. De fapt el o luase din liga a treia şi a dus-o pînă dincolo de ea, tocmai pe Wikipedia, pentru că de acolo a preluat-o Consiliul Județean Timiș ca sa o resusciteze.

Mititelu, manager de brutărie şi samsar de terenuri preluate de la proprietari scăpătaţi, s-a ambiţionat să aştepte intrarea lui Marte în Peşti, pentru că îi citise lui cineva în stele că în momentul ăla va ajungea să aibă atîţia bani că Universitatea Craiova o să fie mai tare ca Manchester City şi fraţii Costea or să preţuiască numai ei cît toţi mijlocaşii din lotul Barcelonei. Nu ne pricepem la astrologie, dar între timp Marte a şi ieşit din Peşti, iar Universitatea Craiova din toate clasamentele FRF-ului.

Walter zis şi Buşcă în certificatul de naştere se ocupă şi el serios să aşeze mîinile pe pieptul “şepcilor roşii” de la Universitatea Cluj. După ce a rupt înţelegerea cu primăria condusă de fosta  păpuşă ventrilocă a lui Băsescu, denumită popular boc, nenea Walter şi-a luat jucăriile – a se citi activele principale-maşinile de gunoi şi jucătorii – şi s-a mutat cu căţel şi purcel pe lîngă primăria din Ploieşti şi se ocupă acum de Petrolul Ploieşti. Pentru cît timp om vedea şi noi şi DNA-ul care analizeză îndeaproape cum e cu activele astea umane. Că Nea Buşcă se pricepe şi la fotbal şi la biznis şi e şi un tip cu ştaif şi se ocupă doar de echipe tradiţionale. Nu se încurcă cu echipe inventate de tipul Rocar Bragadiru sau Unirea Urziceni: ”o iubire de-o vară cu licenţa precară, desfiinţată-ntr-o seară”.

Şi uite aşa, luînd-o în jos pe firul clasamentului şi trecînd de Astra Ploiesti Giurgiu viitoare Zimnicea probabil – că de acolo se trage jupanu’ Niculae proprietarul echipei, dăm de scufundacul Planetei Rapid: onorabilul domn Georgică Copos. A tras adînc aer în piept (că asta e gratis încă) şi a hotărît că soluţia e insolvenţa. Dacă nu mai e nimeni aşa de fraier pe care să îl păcălească să dea cîteva milioane de euro ca apoi să aibă tot atîtea drepturi de decizie la Rapid cît un puşti de şaişpe ani care îşi bagă şi îşi scoate de şaptesutedouăzecişitrei de ori pe meci, la a doua, atunci e cazul să îl vîndă către sine. Rapid a acumulat datorii de 29 milioane de euro dintre care 21 de milioane sînt către acţionarul George Copos şi firmele sale. Scopul insolvenţei e să salveze clubul şi creditorii. Adică tot pe Copos. Cum sa scapi de salariile mari ale jucătorilor şi să înlocuieşti vedetele grele (grele la nivelul nostru de Liga miticistă) cu juniorii clubului care merg doar cu tramvaiul?  Păi se declară insolvenţa. Ce contează tradiţia şi momentul?

Oricum imaginea acestor “investitori“ e praf. Tot ce mai contează pentru ei e situat între dosarul de puşcăriabil şi frica să nu-şi piardă averea.

Mi-e dor de Borcea…

Exclusiv online

1 comentariu

  1. #1

    Cind a pirdut copos, cind a luat banii utc, banii pe jucatori, el numai a cistigat, nu a bagat 1leu fara sa cistige2 s-au sa fure, peluza nu a facuto el, nocturna nu , gazonul nu, chiria era aproape zero, unde a bagat el banii, in pro rapid, dar cum, jumatate de teren l-a lasat gol pt. a face mai tirziu ,dar s-au prins fraieri si nu a mai tinut, din vinzari a cistigat, cind a vindut nu a declarat cit trebuie ,un mincinos, el numai a imprumutat clubul, si probabil a mai pus niste bani in plus , altfel cum facea asa averi un copil sarac ca el, norocul lui ca traim in ROMINIA si aici nu il intreaba nimeni CUM A FACUT ASA AVERE. sA-fie RUSINE iar vrea sa insele?cit o sa-i mai mearga?Fiecare nas isi are nasul lui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint