Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jandarmeria călare pe situație

Zoom Jandarmeria călare pe situație

În Piața Victoriei era plin de lume atunci când, la doi pași, în parcul Kiseleff, doi jandarmi călare stăteau pitiți printre copaci ca niște răzeși de-ai lui Ștefan cel Mare înainte de bătălia de la Vaslui. Ce putea să se-ntâmple la protest ca să fie nevoie de intervenția lor? Oare are Jandarmeria, printre tactici, și șarja de cavalerie, necesară în cazurile în care pedestrașii au fost respinși de manifestanți?

Un lider cu viziune al Jandarmeriei nu s-ar opri la cai. Mult mai eficienți ar fi la proteste elefanții, pentru că nimeni nu urăște un partid politic suficient de mult încât să ajungă sub laba unui elefant furios. Nici o manifestație de stradă nu i-a pus probleme generalului Hanibal. Nimeni nu l-ar fi putut împiedica pe Alexandru cel Mare să-și treacă Codul de Procedură Penală prin Parlament.

Oricum, e ciudat cum statul folosește, împotriva protestatarilor, forța armată a altor secole: scuturi, ciomege, oameni călare. Pare că le-a dat manifestanților un avans de 400 de ani, ca să fie lupta mai echilibrată. Dacă statele din antichitate erau la fel de atente cu cetățenii, forțele de ordine ar fi intervenit la manifestații cu topoare din silex și săbii de lemn, ascuțite cu muchia unei pietre.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale