Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La RADET, jegul nu e în apă, e în oameni

Zoom La RADET, jegul nu e în apă, e în oameni

Nu știu pe unde e plasată poarta Iadului în orașele voastre, dar, în București, ea e undeva în Militari, ascunsă după blocuri în vecinătatea bulevardului Iuliu Maniu. Ani de zile, de cînd o știu, aburi groși și-au făcut loc spre lume. E drept, în anii ăștia n-am văzut nici măcar o codiță de drac. Dar nici coadă de muncitor RADET venit să repare n-am văzut. Uneori, devine de bun-simț să te întrebi dacă Infernul este la fel de ireal ca RADET-ul.

În fine, săptămîna trecută a apărut o groapă. Ca să fie mai ușor să iasă aburii, probabil, pentru că, din nou, nici draci și nici muncitori n-am văzut. Să-i fi luat primii pe ultimii, urmînd rugile spuse printre dinți de locatarii nervoși?

Nu contează. Groapa există, dar apa caldă, nu. Oficial, a fost o avarie și apa trebuie oprită de urgență ca să se remedieze. Trebuie că a fost o avarie titanică, pentru că geniile au oprit apa abia a doua zi. “Numai pentru cîteva ore!” Just. 36 de ore sînt cîteva așa cum ciuma e doar o viroză. În fine, au venit vitejii, s-a rezolvat, a trecut. Din nou, nu se știe cum s- rezolvat, pentru că în groapa aia n-a intrat nici naiba. Sau, în fine, poate naiba a intrat.

Să reținem esențialul: s-a rezolvat. Lumea a auzit apa gîlgîind în calorifere. “Avem apă caldă!”, au răsuflat ei ușurați și au privit cu mirare cum răsuflarea se transformă în aburi groși. “Fie ne transformăm noi în străzi, fie sînt ăștia niște javre!”, au mormăit ei printre dinți, să nu iasă căldura din gură. Și au pus mîna nervoși pe telefon dar, înțelepți, n-au urlat “Arză-v-ar focul iadului, secăturilor!”, ci un sincer “Muriți în friguri!”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale