Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Legăturile generalului Onţanu, primarul sectorului 2, cu mizerabila lume a terorismului arab

Zoom Legăturile generalului Onţanu, primarul sectorului 2, cu mizerabila lume a terorismului arab

Conform cv-ului oficial, postat pe site-ul primăriei sectorului 2 Bucureşti, primarul Neculai Onţanu a executat stagiul militar între 1970-1971 la Regimentul 1 Artilerie, în cadrul UM 01217 Slatina. Nu ne spune cu ce grad a trecut în rezervă, dar ne-o destăinuie ordinul ministrului Apărării din 15 martie 2007, cånd fruntaşul (r) Neculai Onţanu, era avansat la gradul de colonel, în cadrul unei ceremonii găzduite de Cercul Militar Naţional.

Cel care l-a avansat, era viitorul trădător al doctrinei oranj, Sorin Frunzăverde. Motivul acestei iresponsabile avansări rămåne deocamdată secret. Lucrurile se precipită şi iau o turnură absurdă, cånd pe 1 decembrie 2008 colonelul (r) Onţanu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea), printr-un decret prezidenţial semnat de Traian Băsescu. Faptele sale de arme rămån învăluite pe mai departe în cea mai tenebroasă ceaţă. 

În acest timp, pe frontul din Afganistan continuă să moară la datorie fruntaşii, caporalii şi sergenţii Armatei Romåne. Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu a murit în martie 2008, şi a fost ridicat post-mortem la gradul de sublocotenent. Pe 25 octombrie 2009, de Ziua Armatei, Onţanu era avansat la gradul de general cu două stele. Ordinul este semnat de preşedintele Traian Băsescu, pentru care armata este compusă din două părţi: cea care moare în Afganistan şi ai cărei eroi sunt avansaţi post mortem la gradul de sublocotent, şi cea care îi lustruieşte cizmele şi ai cărei văcsuitori nenorociţi capătă gradul suprem în această caricaturală oaste de slugoi politici. 

Ultimele arătări sunt corcituri cu căpăţåni de hoitari, grefate pe trupuri de şacali şi şasiuri de hiene. Unul este numărătorul de izmene Gabriel Oprea, fostul ministru PSD al Internelor, ajuns sinistru al MApN, iar celălalt este maistrul constructor la Grupul 2 şantiere al CCMB ajuns primar, Neculai Onţanu. Fapta lor de glorie este că s-au dat jos din lotca PSD şi s-au îmbarcat în iahtul PDL. Pe 21 octombrie 2009, Onţanu a fost exclus din PSD, pentru că “şi-a declarat susuţinerea pentru şeful statului în campania electorală”. Această bătaie de joc faţă de tradiţiile Armatei Romåne şi faţă de virtuţile ostăşeşti ale armatelor NATO, este cel mai mare afront pe care l-a îndurat Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, de-a lungul întregii sale istorii. 

Deşi a fost avansat în rezervă, Onţanu a apărut deghizat în uniforma de general al Armatei Romåne, ca un papiţoi sinistru, la toate parangheliile electorale ale anilor 2008-2009, proiectat pe un nor de aburi de fasole cu cårnaţi, cu care şi-a mituit de fiecare electoratul. Cåt priveşte provenienţa acestei pomeni, astăzi suntem în măsură să vă spunem că unul dintre sponsorii săi electorali este societatea Ines Burger Prodcom SRL, un fast food din zona Obor, Şoseaua Ştefan cel Mare, nr. 240, patronat de libanezul Mohamad Awada, suspectat că finanţează inclusiv organizaţia teroristă Hezbollah. Pentru pustiul său de bine, Onţanu a concesionat firmei Ines Burger Prodcom un teren din domeniul public, prin negociere directă, fără respectarea dispoziţiilor legale ale HCL (hotărårea consiliului local) sector 2 nr. 163/18.12.2007.

Terenul a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani, deşi nu are o situaţie juridică clară. În suprafaţă de 7.507 mp, terenul este situat în Bulevardul Lacul Tei nr. 145. Potrivit HCL sector 2 nr. 164/18.12.2007 s-a aprobat concesionarea pe o perioadă de 49 de ani, prin negociere directă, a unui alt teren, de 2.349 mp, către societatea Promec SA. Societatea este patronată de Victor Robu, patronul restaurantului Riviera, din Piaţa Basarabia, unde înfulecă gratis Neculai Onţanu împreună cu clientela lui politică. Ambele hotăråri sunt pe de o parte ilegale, iar pe de alta nu se pot aplica,  deoarece procedura de atribuire a contractului de concesiune se poate realiza doar prin licitaţie şi negociere directă. Apoi, Consiliul Local al Sectorului 2 nu are calitatea de proprietar al terenurilor în cauză. 

De asemenea, potrivit art. 85 din Legea nr. 215/2001, a admistraţiei publice locale, hotărårile Consiliului General al Municipiului Bucuresti sunt obligatorii şi pentru autorităţile administraţiei publice locale organizate în sectoarele municipiului Bucureşti. Vårful mafiei din primăria sectorului 2 care a înstrăinat aceste două terenuri este reprezentat de Mircea Fråncu, directorul de producţie al Administraţiei Domeniului Public (ADP) 2, membru UNPR, cu girul lui Cristian Lemnaru, directorul general al ADP 2, totodată şi secretarul executiv al UNPR. 

Mai mult decåt atåt, avånd în vedere că terenurile sus-menţionate se găsesc într-un parc, fiind vorba despre spaţii verzi, manevra intră sub incidenţa OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cåt şi a OUG nr. 114/2007 care interzic schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi cåt şi reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor. Or, libanezul Awada, finanţatorul Hezbollah, cåt şi Robu cel care îi dă papa moca lui Onţanu, asta vor, să mătrăşească parcul şi să înalţe două terase-restaurant, una care să facă fasole cu cårnaţi pentru nevoile politice ale primarului penal, iar alta care să umple budihanul nesătul al fostului maistru constructor, ajuns printr-o de neiertat neglijenţă a Armatei Romåne, general cu două stele.  

 

 
8 comentarii

 1. #1

  Dacă Iordănescu e general, de ce n-ar fi şi Onţanu? Oricum armata română e doar un rahat.

 2. #2

  Am neplacerea sa locuiesc intr-un bloc de langa primaria sect. 2, asa ca am fost involuntar martor la toate manifestatiile organizate de domnia sa.
  Cu ce sa incep ? Cu fanfarele pe care le aduce cu ocazia fiecarei sarbatori natinale, probabil pentru a-si arata afilierea la fortele armate romane? N-o sa uit cuvantarea de acum cateva luni a unui oarecare politist, care ii multumea DOMNULUI GENERAL pentru generoasele donatii facute politiei comunitare (niste masini Alfa Romeo, daca-mi aduc bine aminte). Abia la sfarsit se pomenea in treacat ca masinile erau de fapt donate de un sponsor italian, meritul gen. Ontanu fiind asadar ca nu le-a pastrat pe toate pentru dumnealui.
  Si parca numai cu tratatii cu tuica si fasole incearca sa mituiasca electoratul. Nu, Ontanu este si un mare ocrotitor al artelor, impresionand alegatorii cu recitaluri de muzica populara si in special manele (vezi Zilele Cartierului). In urma cu cateva zile am primit chiar si un cd audio de la dumnealui. Si mai publica ocazional si ziarul “Foisorul de foc”, un ziar propagandist de o nerusinare care surprinde pana si un cititor al presei de dinainte de 89.
  In orice caz, culmea penibilului cred ca a fost atinsa in ultimele zile, cand cete de sustinatori inarmati cu megafoane au inceput sa scandeze frenetic ON-TA-NU! ON-TA-NU! , intr-o mod care aminteste de manifestatiile din trecut, cant multimile scandau numele conducatorului iubit.

 3. #3

  Pe langa cele prezentate mai sus de publicatia dvs., am trimis cele ce va voi relata si publicatiilor LIBERTATEA SI RING,dar fara succes,
  La 20-25 de metri de primaria stimabilului ONTANU,,pe toata aleea dinspre Sos.STEFAN cel MARE si pana in piata OBOR se face trafic la greu de catre tigani, cu tigari de contrabanda,cu telefoane furate si cel mai grav cu “energizante’ pentru “nelinistiti”!
  Se pune o intrebare de bun simt- ONTANU ori are geamurile de la birou fumurii ori …… pentru ca politisti locali care-si fac veacul pe acolo nu sunt atat de idioti incat sa nu-si faca datoria sub nasul primarului, si atunci este de la sine inteles ca au aceasta dispozitie- sa-i lase sa-si faca de cap ,iar ei sa le amendeze pe bunicutele care vand cateva fire de verdeata! Cele relatate se pot verifica la orice ora si in orice zi! Rusine ONtanule!

 4. #4

  Nu confunda armata romana cu unii generali facuti la apelul de seara, este mare pacat!

 5. #5

  probabil astea sunt doar nimicurile frunzei de stejar, ghindele pe mai tarziu daca vor aparea vreodata in presa.

 6. #6

  parcul tei a ajuns milimetric, firme agreeate de ontanu ocupa 10% din parc.

 7. #7

  As vrea sa trimit ceva la redactie…despre Ontanu . Cum pot sa o fac??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Oda lui Iliescu la moartea lui Ion Caramitru

  14 septembrie 2021

  Țară cu domnitori fugiți de-acasă și regi ținuți în lesă de dudui. Ce multe neamuri stau cu noi la masă, bat clopote de aur în gutui. Degeaba-l așteptăm pe Caramitru, […]

 • Avem creștere big time

  14 septembrie 2021

  Așa cum piticii au obsesia creșterii, mediocrii sînt bîntuiți de triumfalism. Iar cînd toate astea se adună în aceeași făptură, apare efectul Cîțu: un succes paralel cu realitatea, în care […]

 • Elita noastră la Paris învață

  14 septembrie 2021

  Pe la începutul verii lui 2005, pe când ocupa, nu pentru multă vreme, funcția de ministru al Culturii, Mona Muscă deschidea o expoziție de pictură franceză, în fața unor înalte […]

 • Requiem la o haină

  7 septembrie 2021

  Sînt ca un sac cu cîrpe, uitat de-un prost în gară unde cînd vine trenul chiar nimeni nu coboară. Nici gaia care scurmă cochetă printre șine, atentă la primejdii, n-are […]

 • Tovarășul Cîțu

  7 septembrie 2021

  La fel ca Nicolae Ceaușescu, Florin Cîțu a avut o copilărie și o tinerețe cu performanțe de cizmar. Căzut la treaptă și la facultate așa cum a căzut nea Nicu […]

Ultimele articole
Editoriale
 • Oda lui Iliescu la moartea lui Ion Caramitru

  14 septembrie 2021

  Țară cu domnitori fugiți de-acasă și regi ținuți în lesă de dudui. Ce multe neamuri stau cu noi la masă, bat clopote de aur în gutui. Degeaba-l așteptăm pe Caramitru, […]

 • Avem creștere big time

  14 septembrie 2021

  Așa cum piticii au obsesia creșterii, mediocrii sînt bîntuiți de triumfalism. Iar cînd toate astea se adună în aceeași făptură, apare efectul Cîțu: un succes paralel cu realitatea, în care […]

 • Elita noastră la Paris învață

  14 septembrie 2021

  Pe la începutul verii lui 2005, pe când ocupa, nu pentru multă vreme, funcția de ministru al Culturii, Mona Muscă deschidea o expoziție de pictură franceză, în fața unor înalte […]

 • Requiem la o haină

  7 septembrie 2021

  Sînt ca un sac cu cîrpe, uitat de-un prost în gară unde cînd vine trenul chiar nimeni nu coboară. Nici gaia care scurmă cochetă printre șine, atentă la primejdii, n-are […]

 • Tovarășul Cîțu

  7 septembrie 2021

  La fel ca Nicolae Ceaușescu, Florin Cîțu a avut o copilărie și o tinerețe cu performanțe de cizmar. Căzut la treaptă și la facultate așa cum a căzut nea Nicu […]

 • Ivan cel groaznic de bun

  7 septembrie 2021

  „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce.“ Atât au scris, în dimineața zilei de 5 septembrie, Ivona și Georgiana Patzaichin, comprimând, laconic, tristețea unui întreg univers ce tocmai sărăcise […]