Preparare – În primul rînd se spală bine limba și se pune la fiert în cca 3 l de apă cu sare, spumuindu-se ori de cîte ori e nevoie: “Ce înseamnă să fii la cîrma Uniunii Scriitorilor? Înseamnă să consumi o cantitate uriașă de energie personală nu în folosul tău, ci pentru bunul mers al breslei.”
O limbă care a fiert bine se curăță cu ușurință de pielița albă, după ce s-a răcit. Se taie limba în felii de 1 cm grosime: “Președintele trebuie, în plus, să fie dispus să-și macine timpul, nervii, puterea pentru cauza aceasta a noastră, în loc să-și vadă senin de propria glorie, asumîndu-și riscul ca, în loc de răsplată, să primească injurii de la atîția nechemați și numele să-i fie terfelit.”
Se adaugă făină frecată cu pastă de roșii și diluată cu supă rece în care a fiert limba, avînd grijă să nu se formeze cocoloașe: “Iar acești ultimi patru ani au fost cumplit de grei pentru Uniune. Am străbătut un traseu foarte accidentat, plin de obstacole, de pericole. Cîțiva oameni au purtat în numele tuturor bătălii ș…ț istovitoare, uneori neștiute. Mi se pare corect din partea mea să subliniez public ș…ț meritele lui Nicolae Manolescu, în primul rînd ș…ț decisive pentru funcționarea normală sau chiar salvarea Uniunii, în momente-limită.”
Se adaugă restul de supă, foaia de dafin, piperul, feliile de limbă și măslinele și se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic (sau se dă la cuptor) pentru 15 minute:“Ei bine, dacă avem printre noi un asemenea om se cheamă că sîntem foarte norocoși și putem merge împăcați la vot.”
Veți spune, pe bună dreptate, că asta nu elimbă cu măsline. Corect, nu-s măsline, în rest e vicepreședintele USR, Gabriel Chifu, despre președintele USR, Nicolae Manolescu, în România literară, condusă de domnii Chifu și Manolescu.