Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lumina, bat-o vina

Zoom Lumina, bat-o vina

Ha, Săptămîna Luminată este, anul ăsta, săptămîna internațională a cerurilor întunecate. Nu se referă la lipsa stelelor, ci a luminilor orașelor. Deoarece, pentru astronomi, lumina (alta decît cea de la stele) e o problemă extrem de serioasă. Suficient de serioasă încît să se apuce să construiască observatoare în locuri în care un om normal n-ar fi prins nici bătut și legat: în deșertul Atacama din Chile, par egzamplu, la 5.000 de metri altitudine, unde poluarea luminoasă de la orașe e inexistentă, iar aerul e atît de rarefiat, încît ești cu adevărat (și cu mult mai mult de cinci kilometri) mai aproape de ceruri.

Și ca să vă convingeți, uite, un fotograf, pre numele lui Thierry Cohen, a făcut o serie de fotografii în care a luat mari orașe și a căutat ceruri nepoluate luminos la aceeași paralelă. Apoi, a suprapus imaginile, ca și cum orașele ar fi trecut printr-o mare pană de curent. Aici vă arăt San Francisco. Credeți-mă, nu arată nici pe departe așa. Dar nu v-ați dori să arate?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint