Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Madman begins

Zoom Madman begins

Pe scaunul din fața mea se așază un țâr de vreo 13 ani, cu mă-sa. Nu-mi pot lua privirea de la el. Emană ceva care cere palme. I-aș da palme, așa, fără să știu de ce. Preventiv. O față șoimărească, suptă, de scaloi coclit, cu ochi beliți, funinginii — nu garantez pentru tac-su. Pare tras după un recital Nea Kalu la casetofon. TDK. Devale ștrand. București, București, toți șmenarii tu mi-i crești.

Vrea mobilul lu’ mă-sa și-asta nu-l dă. Așa că-ncepe și-o minte, și promite c-o să facă și-o să dreagă, doar-doar să pună mâna pe mobil. Mă-sa-i spune că nu poate să i-l dea. Că n-are baterie. Lui nu-i pasă. Zice că-i pentru ceva la școală. Minciună. Mă-sa tot nu-l dă. El începe s-o pipăie și s-o buzunărească, să-i umble-n geantă. Să-l sustragă. Femeia nu se lasă. Tot mai rușinată, că s’tem în metrou.

El cică dă pupici la schimb. Umblă la sentiment. Mă-sa nu dă îndărăt. Copilul exasperează. Bate din picioare. Fiară. Dau și lacrimi. Beowulf. Spectacol.

Pân’ la urmă, de rușine, mă-sa cedează. Ăsta ia mobilul și-o dă direct în jocuri. Uită de pupici, de promisiuni electorale. Da’ stai că vrea și net. Începe iar să se zbată. Nu se lasă, minte-njură, chirăie, galopează. Îmi vine să-i lipesc una. Mă-sa îi spune că n-are bani de net să-l consume el pe jocuri. Da’ pe el îl doare-n cursul serii de bani. Și de mă-sa. Face șou cu lacrimi și durere. Doar-doar. Și mă-sa iar cedează. Îi dă și net. Mulțumit, întoarce spatele. O meclă satisfăcută. D-aia de speculant, saci în căruță, gen „i-am făcut pe proști”. Dă-vă dracu’. Mie să-mi fie bine.

E și el copil? E și el mic? Mic-mic, da’ văz că știe să umble la emoțional. La coardele sensibile. Practic, o scuipă pe mă-sa-n gură. Sunt prea dur? Crezi că de tine o să-i pese? Ăsta-i genul care rupe aripi la fluture că i se pare funny. Crezi că are vreun Dumnezeu?

De rușine sau de milă, lăsăm să treacă de la noi. Mila-i un sentiment mizerabil. Și arma ăstora în viață. Mila ne strică. Ți-e milă? Ți-am luat anii. Timp nu e deloc.

M-am săturat de intenții bune. Suntem ceea ce facem. Nu ceea ce gândim.

4 comentarii

 1. #2

  Fac pariu ca daca lua godacul una peste mecla infecta, pulimea sarea in ajutorul lui.

 2. #3

  Se vede de foarte timpuriu caracterul individului si nu e prea mare lucru de fācut in sistemul libertin actual.

 3. #4

  Ar mai fi ceva…. un raspuns ferm si scurt “Nu-l vei avea si daca continui sa te dai in spectacol, ramai tot weekendul in camera ta”, fara net si fara vizite” ….bineinteles sa fie “pe bune”….dar…..e grele sa inveti de la altii….
  Numai de bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O dublă înmormîntare

  22 mai 2018

  Înainte s-o cotească de-a bușilea spre infern printr-un tub de ciment folosit la canalele de irigații din pustiul libian, Muammar Gaddafi, observînd că trădarea trăiește în concubinaj cu ofițerii din […]

 • Evreunul contra Israel?

  22 mai 2018

  Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice, acolo unde legea talionului, a ochiului scos și a dintelui spart […]

 • Când Dragnea și Orban se joacă de-a Messi

  22 mai 2018

  Liviu Dragnea a luat politica externă pe cont propriu. Nu i-a cerut-o nimeni, nu exista nici o presiune, aproape că nu aveam ceva numit ”politică externă”. Și-atunci, în infinita-i înțelepciune […]

 • Convertirea pescarilor

  15 mai 2018

  Duhnea Ierusalimul ca o străveche bute, Imperiul avea platfus și nu primea nici vești și cum dădeam cu vîrșa prin bălțile stătute, de mila Lui ne-am transformat în pești.   […]

 • Iohannis la numărătoarea morților

  15 mai 2018

  “A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, zicea Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, cînd norocul său politic incendia clubul Colectiv și îi aducea pe tavă […]