106 – Un jurnalist dac își propune să-l găsească pe Decebal pentru a-i pune o întrebare care-l tot macină: e adevărat că s-a sinucis sau a fost omorât de romani, care l-au și decapitat?
1241 – O reporteriță îl întreabă pe un sătean din Apuseni ce-a simțit în momentul în care au năvălit tătarii. De asemenea, ea l-a mai întrebat ce părere are despre invazia tătarilor: au venit ei din proprie inițiativă sau i-a chemat Iliescu, pentru a-i dispersa pe europeni?
1460 – Un reporter valah notează în jurnalul său: ”Azi am transmis în direct de la o tragere în țeapă organizată de Vlad Țepeș, după care m-am dus să văd cum mor de ciumă niște oameni. Nu pot să nu zâmbesc la gândul că am cea mai mișto meserie din lume”.
1599 – Gafă monumentală a unei jurnaliste de la Digi24, care-l întreabă pe Mihai Viteazul dacă a luptat vreodată cu cușma pe cap.
1716 – Cantemir vorbește, în Descrierea Moldovei, despre presa vasluiană din acea vreme, care era axată pe știri cu crime și invazii turcești. Cele mai multe știri erau despre un moldovean și-un turc care au băut împreună ore întregi, pentru ca spre dimineață să se omoare între ei cu toporul, întrucât începuse bătălia.
1848 – Nicolae Bălcescu îi explică unui jurnalist că, în seara producerii unui nefericit incident, venea de la societatea secretă “Frăția” și se îndrepta spre sediul altei societăți secrete care promova revoluția și răsturnarea vechiului regim.
1877 – Presa din România celebrează declararea independenței. Ziariștii mai bătrâni își amintesc că, până la 1877, dacă voiai să organizezi un referendum de demitere a șefului statului, trebuia ca Imperiul Otoman să fie de acord.