Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu-i nici cal, nu-i nici măgar, e un biet intermediar!

Zoom Nu-i nici cal, nu-i nici măgar, e un biet intermediar!

Există oameni care nu se pot întâlni direct, pentru că-i desparte ideologia, îi desparte imaginea publică pe care o au, îi desparte dorința fiecăruia dintre ei de a-și păstra susținătorii și votanții. Astfel de oameni, profund despărțiți și neîntâlnibili sunt președintele Klaus Iohannis și fostul primar Marian Vanghelie.

Sunt alți oameni care nu se pot întâlni din motive culturale, de exemplu. Unul poate fi un om citit, un autor prolific de literatură și de studii politice, iar celălalt poate fi un biet doctor și coordonator de doctorate plagiate. E greu să-i aduci în aceeași încăpere, așadar, pe Stelian Tănase și Gabriel Oprea, d-apăi să le mai și găsești un subiect comun de discuție.

În fine, sunt oameni cărora legea nu le dă voie să se întâlnească. E cazul fostului primar al Brașovului, George Scripcaru, și al lui Mihai David, fost șef la Hidroelectrica. Ambii sunt trimiși în judecată într-un dosar de corupție legat de Primăria Brașov și fiecare are interdicție de a se întâlni cu celălalt.

Iată, așadar, trei tipuri de oameni care fie nu pot, fi nu vor, fie n-au voie să se întâlnească. Ei, și? Mereu se va găsi o soluție, iar în cazul tuturor acestor cupluri soluția comună este Rareș Bogdan.

Prima dată, procurorii au făcut scăpate spre public niște stenograme din care reieșea că Rareș Bogdan ar fi băiatul de casă al lui Vanghelie, cel pe care semianalfabetul primar al sectorului 5 îl folosea pentru a transmite și a primi mesaje către și de la președintele României. Evident, fiind vorba doar despre o înregistrare lansată sub formă de stenogramă de către procurori, a fost ușor pentru ambele părți să nege informația.

A doua oară, informația n-a mai plecat de la procurori, ci chiar de la unul dintre participanții la discuție, Stelian Tănase, care a povestit cum a fost sunat de către Interesul Național de pe telefonul lui Rareș Bogdan. Aici, nefiind vorba despre procurori, informația a fost greu de negat. Așa că realizatorul de la Realitatea a recunoscut că-și mai pune telefonul la dispoziția câte unuia sau altuia dintre mai-marii zilei. În definitiv, dacă mediul privat poate da o mână de ajutor în limitarea cheltuielilor telefonice ale demnitarilor, de ce n-ar face-o?

Acum a apărut și a treia întâlnire imposibilă intermediată, zice-se, de către Rareș Bogdan. Dar cum sursa informației sunt tot procurorii, iar Rareș Bogdan a negat și de data asta, e greu de spus dacă vedeta lui Cozmin Gușă a fost sau nu în mijlocul tentativei de comunicare ilegală dintre inculpații George Scripcaru și Mihai David.

Nu mai punem la socoteală o altă interceptare telefonică în care apare urmăritul penal Elan Schwartzenberg, pentru că am complica inutil speța, dar deja se strâng prea multe discuții în care Rareș Bogdan apare drept mijlocitor și în care nu este vorba despre căutarea unui coafor în Monte Carlo. În definitiv, e și asta o meserie: intermediar. Nu suntem siguri dacă apare sau nu în nomenclatorul de meserii, dar de existat, sigur există. Unii l-ar putea numi pe Rareș Bogdan broker de influență, pentru că traficant ar fi prea mult și ar fi penal. Alții, mai puțin eufemistici, i-ar putea spune direct proxenet de informații sau de influență, dar n-ar fi elegant. Ziarist, oricum, e destul de clar că Rareș Bogdan nu este. Poate geambaș de cai verzi pe pereți ar fi o descriere care i s-ar potrivi mai bine. Dichisit, elegant, dar geambaș.

4 comentarii

 1. #1

  demn urmaș al lui Băcanu în tronul României libere

 2. #2

  Bravo ! In sfarsit cineva spune adevarul despre acest personaj penibil .

 3. #3

  Domnule PAH daca expresia geambas de cai verzi pe pereti va apartine brevetati-o la OSIM. Face toti banii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O dublă înmormîntare

  22 mai 2018

  Înainte s-o cotească de-a bușilea spre infern printr-un tub de ciment folosit la canalele de irigații din pustiul libian, Muammar Gaddafi, observînd că trădarea trăiește în concubinaj cu ofițerii din […]

 • Evreunul contra Israel?

  22 mai 2018

  Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice, acolo unde legea talionului, a ochiului scos și a dintelui spart […]

 • Când Dragnea și Orban se joacă de-a Messi

  22 mai 2018

  Liviu Dragnea a luat politica externă pe cont propriu. Nu i-a cerut-o nimeni, nu exista nici o presiune, aproape că nu aveam ceva numit ”politică externă”. Și-atunci, în infinita-i înțelepciune […]

 • Convertirea pescarilor

  15 mai 2018

  Duhnea Ierusalimul ca o străveche bute, Imperiul avea platfus și nu primea nici vești și cum dădeam cu vîrșa prin bălțile stătute, de mila Lui ne-am transformat în pești.   […]

 • Iohannis la numărătoarea morților

  15 mai 2018

  “A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, zicea Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, cînd norocul său politic incendia clubul Colectiv și îi aducea pe tavă […]