Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nuie bine, domnule chestor

Zoom Nuie bine, domnule chestor

Ar fi trebuit să facem asta de multă vreme. ar fi trebuit, dacă eram ceea ce trebuie, s-o apărăm pe Simona Tache. Dar n-am crezut necesar. Pentru că Simona avea la dispoziție cea mai platformă media puternică, numită fie Academia Cațavencu, fie Cațavencii. Ar fi trebuit, atunci, ca din piepturile noastre mândre de masculi nerealizați să iasă un urlet cavernos și solidar prin care să ne exprimăm, clar, atitudinea față de Mircea Badea, pitecantropul care găsește plăceri nebănuite în a chinui oameni care nu se pot bate de la egal la egal cu el.

Dar asta e o iluzie. Mircea Badea este exact exemplul cretinului perfect, ajuns într-un loc cu vizibilitate și care se crede atotputernic. Uneori, un cuvânt, unul singur, bine plasat, îi poate face mai rău decât un motociclist nervos.

Alteori nimic nu-l poate opri. Nimic.

Și totuși, trebuie oprit.

Da, Mircea Badea, neașteptata imagine a Toyota de acum câțiva ani, Mircea Badea, idolul nerostit al corporatiștilor din Pipera, Mircea Badea, nerostibilul în sine, trebuie oprit.

Pentru că, într-un fel sau altul, a depășit toate limitele pe care nimeni nu i le-a impus, dar pe care toată lumea aștepta ca el să le respecte.

Mircea Badea nu e un delicat, nu e vreo floare fragilă pe tulpina societății civile. Nimeni nu are pretenția ca Mircea Badea să fie elegant. Pur și simplu, țăranul din el nu poate face asta. Dar de aici și până la a linșa o persoană care nu se mai poate apăra e o cale-atât de lungă…

Oana, de exemplu, Oana Dobre, Oana Dobre Dimofte. Ea, azi, deși este o ziaristă cu foarte multă experiență, nu se poate apăra eficient, singură, de atacurile pitecantropului. Pentru că ea nu mai lucrează în presă.

Pe vremea când ea era corespondent de război, ziarist de investigații, combatant TV, Mircea Badea nu s-ar fi apropiat de blondă nici măcar cu o floare. Pentru că spinii oricărei păpădii i s-ar fi întors peste ochi.

Azi, Badea, masculul Alfa al propriei sale bucle, o atacă pe Oana Dobre așa cum numai un câine prost își atacă vecinii. Iar noi ne uităm la el și, în mod ciudat, nu reacționăm. Păcat. De fapt, ar fi păcat dacă nu am reacționa de-adevăratelea.

Scuze, Simona, îți suntem mai datori decât vrem să recunoaștem. Dar, acum, chiar trebuie să-l oprim pe idiot. Am ratat să te apărăm pe tine, așa cum ar fi trebuit. Dar ajută-ne și tu să nu ratăm momentul ăsta. Noi, avocați, oameni buni. Poate, așa, reușim să-i spunem Nu acestui… în fine. În fine…

În fine, lumea nu începe și nu se sfârșește cu Mircea Badea. Dar n-ar fi rău ca noi, ca breaslă, să sfârșim naibii odată cu acesta.

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

 1. #1

  Pff, v-au invadat antenistii, trebuia sa stiti ca astia se spala des la creier.

 2. #2

  Mircea Badea = pamflet. A prins foarte bine pentru ca seamana foarte tare cu o masa importanta a natiunii. Sta in spatele unei mese (asemenea milioanelor care stau ca crasma din sat) si comenteaza despre orice, cu o convingere asemenea babelor care pupa cruci si cer bani din cer. Un cocalar care isi pune adidasii pe instagram asemenea pitipoancelor care ne arata ce beau ele pe plaja in Mamaia. Daca acest individ a devenit un formator de opinie, un ZIARIST care tipa dupa “libera exprimare” iar atunci cand el este criticat ameninta cu bataia sau injura persoana in cauza are succes, imi pare rau pentru noi! Am ajuns sa idolatrizam un om care nu are principii sau valori, sa fim condusi de condamnati pana in punctul in care “parca nu mai conteaza atat de mult” si sa le luam apararea. Trist, foarte trist!

 3. #3

  Mircea Badea, un cimpanzeu. Este, se pare, mult mai usor sa te uiti la maimute la zoo decat sa mergi sa vezi o piesa e teatru.

 4. #4

  Badea e ok si chiar amuzant cateodata cand nu discuta despre politica. Cand se baga la opinii deja se vede din avion in ce parte trage: cu cine il plateste.

 5. #5

  Bine i-ai zis, tāran, asta e Badea, un golan din scara blocului, care face pā jmecheru’ cu āia care intrā pe usā.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]