Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O știre ca o minge trecută printre picioarele presei, dată de Ronaldo fără să știe

Zoom O știre ca o minge trecută printre picioarele presei, dată de Ronaldo fără să știe

Vreo douăzeci de fotbaliști amatori, bucureșteni, toți băieți cu facultate, s-au dus joia trecută să joace o etapă din meciurile lor bi- sau trisăptămînale în nocturna unui teren cu luminație. Pentru chestia asta plătesc bani buni proprietarului terenului. Unuia dintre ei, pe care-l cunosc, i-am spus din surse sigure că se duce de pomană la teren. El, nimic!

Factotumul terenului i-a întîmpinat pe fotbaliști cu o mutră de om lovit în plexul solar al veniturilor: „S-a suspendat toate competițiile!”. Îi explică amatorii mei că la ei nu e nici o competiție. Administratorul-casier-electrician: „Dumneavoastră, ca intelectuali, știți cum e cu ordinele venite de sus!”.Tocmai aia era, că ei,amatorii, veneau aici să se mai descarce de nervii treburilor de la serviciu și, unii dintre ei, de enervarea ordinelor idioate care veneau de sus. Jucau de dragul fotbalului și al libertății nocturne de pe terenul acela cu iarbă artificială. Nu făceau  pariuri între ei –  cine iese pe primul loc –, dar asta nu înseamnă că nu se loveau peste picioare, mai mult din greșeală sau dinadins din pricina vreunui refulat ambiț personal care-l mai apuca pe cîte unul sictirit rău, dinainte.

Un antrenor independent de fotbaliști juniori îi spune unei persoane pe care o cunosc, doctoriță, că se va duce dracului sportul din cauza „conoravirului”. Bietul om fusese lovit radical în venituri de întreruperea tuturor competițiilor. De altfel, cam toți independenții care depind de public sau de contracte cu părinții ori cu diverse primării, adică și actorii, și cîntăreții, inclusiv cei ce cîntă prin cîrciumi mici, la supraviețuire, au fost loviți de pandemie, în colacul lor zilnic de salvare.

Pe ei nu-i interesează că cei care au osînza unor zdravene cîștiguri anterioare își permit să facă pe adepții sistării activității.Ca independenți ce se află, oamenii ăștia simt cum coronavirusul îi spînzură financiar. Nu așteaptă promisiuni, ci soluții de moment, ca să treacă și ei cu bine prin criza asta nemaipomenită.

Ei sînt primii care s-au prins, cu gîtul lor, că pandemia i-ar putea ucide și fără să-i îmbolnăvească. S-ar putea însă, dacă se împute treaba radical, ca nici profesionișii cu angajament să n-o ducă mai bine, cu toată „osînza” lor de pînă acum.

Cînd am auzit că Ronaldo, cel ce face reclamă la un anumit șampon de păr și la multe alte produse, a decis să-și pună hotelurile la dispoziția autorităților, contra virusului care ar putea rări drastic spectatorii de pe stadioane, m-am gîndit, o clipă, că Ronaldo știe de cine îi depind veniturile. Știrea s-a dovedit un fake. Ronaldo dă bine cu capul, dar nu-l duce mintea pînă într-acolo încît să sacrifice vremelnic rostul hotelurilor sale, de dragul vieții spectatorilor săi.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  ,,Indragitul” fotbalist Gica Craioveanu zice: ,,Șansele de a muri sunt mai mici decât la o gripă comună”. Bai talent, ai vrea ca oamenii sa moara de o bagi pe aia cu ,,şanse”?. Cand e de rau se spune risc iar cand e de bine ,,şanse”. Nu i-a spus nimeni talentului ca vorbitul nu-i asa de usor ca mingicareala. Cu golul mai faci cate-o bucurie dar cu cuvintele este mult mai greu daca le arunci la plezneala fara sa le intelegi. E cam ca atunci cand esti in fata porti si te astepti ca sa-ti vina mingea pe cap pentru a o baga in ate iar coechipierul tau rateaza centrarea si-o trimite in aut spre disperarea microbistului infocat din tribune.
  Alt ,,indragit’’ Chivu zice: ,,staţi dracu’ acasă’’. Asta a fost mai talentat decat craioveanu dar cu vorba o da-n gard. In loc sa aiba grija de ,,bilioanele lui’’ in autoizolarea prin Italia are tupeul sa ia peste picior pe toata lumea. Sigur ca din micimea creierului n-are cum sa-si dea seama care-i pericolul si care nu-i. Si-atunci daca-i ordin se incoloneaza si el sa mai puna un lemn pe focul aprins.
  Astia nu s-au prins ca-n zilele astea-i rost de silenzio stampa (mucles, mai cunoscut pe aceste meleaguri). Sta prostimea cu gura cascata sa-i asculte pe toti. Au devenit formatori de opinie. Pun si ei umarul la tampirea din ce in ce mai mult a natiei. Nu rateaza niciunul nici o ocazie sa taca ci sunt mai vocali ca niciodata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]

 • Nu-l deranjați pe mandolinist!

  19 mai 2020

  Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv […]

 • Sfînta Mona

  12 mai 2020

  Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit […]

 • Sfînta prostie și păcătoasa fecioară din Luxemburg

  12 mai 2020

  Pe lista templelor prostești, ridicate de români unor zeități greșite, pe locul doi, după edificiul cu nume de cod Petrov, vine sanctuarul Laurei Codruța Kövesi. Închinători aiurea s-au mai găsit […]