Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Parchezi, nu parchezi, vremea nesimțirii trece

Zoom Parchezi, nu parchezi, vremea nesimțirii trece

– Nu vrei să parchezi aici!

Omul era calm, poate chiar prea calm pentru verva automobilistică a mîndrei care se încăpățîna să-și urce gipanul de neam prost pe trotuar. Nu prea mult, dar destul cît să blocheze complet accesul sărakilor osîndiți de soartă să meargă pe jos. În definitiv, nu era vina ei. Să renunțe și plebeii ăia să fie săraki și toate se vor rezolva de la sine. Exagerez, desigur. Veriga lipsă dintre cetățean și mahalagioaică nu părea genul care să cunoască termenul de “plebeu”.

Dar uite că soarta năstrușnică se încăpățîna să-i ciufulească fengșuiul și să n-o lase să-și exercite drepturile de european. Proptit în fața ei, omul aștepta liniștit ca bunul-simț, atrofiat de decenii de țățism, să triumfe asupra sentimentului de șofer de BMW al ființei. Și madam să-și miște hardughia undeva unde nu încurca fix pe toată lumea.

Ce dobitoc! Auzi, s-o streseze tocmai acum, cînd… Lasă ușor geamul în jos și lămurește din vîrful buzelor rujate cu roșu și scîrbă:

– Am pus-o pe avarii, da?

– Poți s-o pui unde vrei, eu susțin libertatea sexuală a femeilor, dar aici n-ar trebui să parchezi, răspunse nenorocitul, zîmbind așa, sfidător.

Revoltată de tupeul arătat de sărăcanul din fața ei, își aprinde repede o țigară, crapă din nou geamul așa, preț de vreo două degete, și explică zdrobitor:

– Îmi aștept copilul de la școală, da?

Nimic. Ticălosul nu pare strivit de forța argumentului. Ba chiar mormăie ceva despre mame tîmpite care își plimbă copiii în mașini duhnind a țigară. Asta e prea de tot. Porcul naibii trebuie să plătească! Îi arată ea!  Și, plină de ură și revoltă, bagă în marșarier și împinge monstrul în spate, să taie trotuarul în diagonală pînă în gardul viu. Să vedem, ce-o să facă?

Omul n-a facut nimic. Dar stîlpișorul de metal, strîmbat mai demult de un alt european cu drepturi și aproape invizibil în lumina chioară a serii, și-a strigat revolta cu un pîrîit sec. Adică, pardon, nu era el. Era toba de eșapament.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale