Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Parcul Operei, locul tradiţional de întîlnire al popularilor

Zoom Parcul Operei, locul tradiţional de întîlnire al popularilor

Dacă aţi trecut luni după amiază prin faţa Operei şi aţi găsit o parcare aglomerată, e bine să ştiţi că nu s-a ţinut o paradă a maşinilor cu numere de provincie. De vină pentru ambuteiaj era Alianţa România Dreaptă, care şi-a lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare într-un cadru uimitor de restrâns pentru mulţimea de maşini de afară. Dacă USL-ul a umplut Arena Naţională cu oameni luaţi de Dragnea cu arcanul, ARD-ul s-a mulţumit cu sala de la Operă, în care au mai rămas şi scaune libere.

Am ajuns pe cocheta arenă de lângă căminele Facultăţii de Drept pe la 3 fără ceva, pe o vreme perfectă pentru fotbal. Maşinile arediştilor intrau pe aleea din faţa Operei, defilau prin faţa cameramanilor, vedeau că n-au unde să parcheze şi, întorcând în capăt, îşi continuau drumul până la cel mai apropiat loc liber, de unde oamenii reveneau apoi pentru lansare cu metroul sau cu un taxi pirat, pentru că – nu-i aşa? – sunt din provincie şi nu ştiu cum stă treaba pe-aici. În faţa Operei, un câine extrem de selectiv se plimba prin parcare de la o maşină la alta şi nu se putea hotărî pe roata căreia să se pişe.

Primul care a vorbit a fost Traian Ungureanu, probabil din cauză că organizatorii l-au confundat cu MRU. Târându-şi un ochi pe scenă, purtătorul de cuvânt al Alianţei a făcut câteva glumiţe slabe, peste care a încercat să treacă rapid. În vreo două rânduri a lăsat microfonul jos şi a executat nişte gesturi complexe cu mâinile, ca să fie mai expresiv, însă imediat ce şi-a dat seama că nu e un entertainer înnăscut a abandonat pista şi a trecut la prezentarea următorului vorbitor: Angela Merkel.

Mai exact, a pus o casetă mai veche cu Angela Merkel, în care cancelarul german spunea lucruri generale despre Uniunea Europeană. Pentru cine nu ştia germană şi nu vedea subtitrările, momentul a fost impresionant, deoarece putea fi interpretat ca un mesaj extrem de personal şi călduros adresat pedeliştilor.

Ce mi-a atras atenţia la discursul lui Vasile Blaga a fost că la convenţia asta a Alianţei România Dreaptă puteai să spui orice, important era să ai la îndemână nişte cuvinte care să-ţi iasă pe gură. De exemplu, Blaga, bucurându-se de această libertate, a spus că ARD-ul n-are cum să nu câştige alegerile parlamentare. Tot Blaga a anunţat că vrea să reducă cota unică la 12%. Probabil în ideea că nu poate spune despre actuala cotă că e mică şi despre procentul ARD-ului din sondaje că e mare, din moment ce au aceeaşi valoare numerică.

În încheiere, câteva cuvinte despre sloganul ARD-ului: „Să repornim inima României“. Când l-am auzit prima oară, mi-am dat seama că l-au adoptat ca să dea vina pe el în caz că pierd alegerile din decembrie: „Frate, e clar că sloganul ne-a tras în jos. Noi am făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a ne consolida credibilitatea şi a atrage alegători, dar ne-am trezit cu deviza asta dubioasă sintactic. Păi, USL-ul, să-i fi picat un slogan atât de prost, nu intra nici în Parlament. Pot spune chiar că ne-am descurcat bine. Asta înseamnă să fii un adevărat animal politic“.

Publicat în Cațavencii, nr. 44, 7-13 noiembrie 2012

2 comentarii

  1. #1

    Sigla ARD e cea mai tare: doua buci si o centura neterminata!

  2. #2

    ‘izda best !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint