Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Porcul

Zoom Porcul

Arhiepiscopul turnător Teodosie ori minte cu nerușinare, ori e printre cei mai proști oameni din România. Omul chiar și-a făcut o misiune din lupta împotriva vaccinării. E un jet de mizerie individul, spune că nimeni nu-și asumă vaccinurile, că au atâtea și atâtea urmări negative, că Uniunea Europeană „a anunțat că vaccinul va înceta“. Asta a zis borhotul cu barbă, fiind preluat, bineînțeles, de mulți în ideea că are și arhiepiscopul o „părere“ despre pandemie și ea trebuie respectată. Cum poți să respecți urdoarea securistă?

Mă rog, CTP l-a citit bine de tot, deși dintr-o mare neînțelegere.

Comentând rahatul debitat de mizeria bărboasă, CTP spune: „Întâi aș vrea să fac o precizare: n-o să folosesc o expresie, dar întotdeauna m-a nedumerit expresia asta în limba română, care nu se găsește în alte limbi: minte ca un porc! Nu o folosesc acum, dar fac o analiză filologică, e o paranteză, am o nedumerire: de ce minte porcul, domnule? Cum adică «minte ca un porc»? Dacă vrem să luăm un animal care să se potrivească cât de cât: minte ca o vulpe, că vulpea poate să înșele, nu? Este un simbol al vicleniei. Punem «minte ca o vulpe». Sau «minte ca o cioară». Ciorile sunt extrem de inteligente, printre cele mai inteligente animale, care pot să te păcălească foarte ușor. Dar de ce «minte ca un porc»? Ați văzut vreun porc înșelând pe cineva cu ceva? N-am înțeles această expresie și de aceea n-o folosesc“.

Chiar nu întâmplarea face, dar pe urdoarea în limuzină o cheamă la origini Porcu. Pe numele său de botez Macedon Petrescu, tipul este ultimul născut din cei 17 copii ai soţilor Procopie şi Elisabeta. Arhiepiscopul n-a negat niciodată că numele său de familie este Porcu, aşa cum îl ştiu localnicii.

Altfel, să așteptăm un procuror care colaborează cu legea și care să-l bage pe omul ăsta în arest puțin.

2 comentarii

 1. #1

  sa nu jignim un nobil si gustos animal , pe care il mincam de la coada la urechi comparindu-l cu acest specimen daunator si patibular care ar fi anacronic si in Evul Mediu !

  • #2

   Legat de aceste vaccinuri, vom vedea peste cativa ani cine are dreptate sau nu. Daca cineva se opune vaccinarii contra acestei boli, din diverse motive, si nu sunt putini aceia, nu inseamna ca opinia nu trebuie respectata. Cat despre afirmatiile din articol si jignirile aduse, acestea sunt apanajul unei specii care nu poate fi numi om ci al unui diavol cu chip de om, asa cum este din nefericire acest gazetar. pana la proba contrarie, cand vre-o boala sau alt necaz il va face sa-si viada de viata lui si de relatia cu divinitatea, si nu sa aiba grija altora. Asta pentru Dumnezeu iubeste pe toata lumea, mai ales pe cei care trebuie sa-si schimbe ceva in ei.
   Dar un lucru este clar. Singurul loc unde poti auzi un cuvant inaltator, bun, chiar si patriotic, este in biserica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint