Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Procurorul se-nvârte făcându-ne semn/ Veniți să-l lovim cu o limbă de lemn!

Zoom Procurorul se-nvârte făcându-ne semn/ Veniți să-l lovim cu o limbă de lemn!

Era normal ca servitorii cu goarne să se replieze mai devreme sau mai târziu după apariția stenogramelor din dosarul lui Blejnar. Era normal ca ei să abată atenția de la ditamai godacul plin de arginți și să încerce să indice direcția spre vulpile roșii și iepurii mici. Și este și mai normal ca, după ce n-au reușit să distragă hăitașii hămesiți, să încolțească și să vrea să sfâșie procurorul care a băgat interceptările în dosar.

A început Hotnews, cu Tapalagă la taste. N-au putut să strige, îndrăzneț, că stenogramele nu sunt decât iarbă foșnind sub copaci. Ei, ca benficiari principali ai sistemului de sifonare a stenogramelor direct din vârful ierarhiei DNA și a Parchetului General, știu cum se face și, mai ales, nu sunt în postura de a ridica primii piatra. Pentru că, pur și simplu, nu pot. Și, atunci, au ales să atace procurorul. Ba că are prea multe case, ba că s-a gudurat mai demult pe lângă Monica Macovei, cam pe când Tapalagă îi ducea acesteia tolba, din postura de consilier, ba că una, ba că alta. Procurorul, așadar, e rău. Blejnar, prin comparație, e bun, sau, măcar, acceptabil.

A continuat Evenimentul Zilei, sălbatic, lovind în procuror ba cu penița de fier, ba cu limba de lemn, ba cu procedee jurnalsitice nemaivăzute. Aceeași concluzie: procurorul e rău, deci Blejnar trebuie să fie bun. Sau măcar acceptabil.

Înspre final a intervenit chiar Dan Andronic, explicând pe blogul lui – informat ca de obicei – care sunt dedesubturile scurgerii de stenograme spre presă. Și vom cita un întreg pasaj, spre bună înțelegere a subtilităților vieții politice:

“În primul rând, nu cred că discuția a apărut în presă din neglijență. Cred că procurorul Marian Drilea își dorește foarte mult ”să se pună bine” cu actuala guvernare și, mai ales, să obțină șefia Departamentului Național Anticorupție. Înainte ca acest scandal să înceapă, conform unor surse din PSD, Marian Drilea ar fi fost favoritul lui Victor Ponta pentru Șefia DNA. Prin scurgerea acestor informații în presă, nu este exclus ca procurorul să fi dorit să-și asigure șefia DNA.”

Ei bine, stenogramele au început să apară pe 19 octombrie. Lista cu cei 7 candidați la șefia DNA a fost publicată de către Ministerul Justiției pe 5 octombrie. Oare n-ar fi fost normal ca Marian Drilea, dacă își dorește atât de mult șefia DNA încât îi face toate poftele lui Ponta și dă drumul la stenograme, să fi făcut pasul necesar de a se înscrie la concurs? Nu, nu l-a făcut, nu participă la interviurile pentru șefia DNA, nu este pe lista de candidați și nu are nici cea mai mică șansă de a deveni noul Daniel Morar din buzunarul lui Ponta.

Să scrii că un premier fricos poate impune un șef al DNA care nu participă la concursul cel mai supravegheat de comisarii Barroso și Reding înseamnă fie să fii plătit din greu pentru a te compromite definitiv mințind tu direct, iară nu punând slugile roșii și mici de gen M. Marian să mintă în locul tău, fie să fii atât de prost încât să crezi în poveste și să crezi că nu vei fi prins. Iar dacă îl întrebi pe Dan Andronic, el va prefera oricând să spună că n-a fost niciodată plătit pentru a minți. 

Lista definitivă a candidaților la șefia DNA și a Parchetului General, publicată de MInisterul Justiției pe 5 octombrie

Exclusiv online

Fotografie publicată inițial în Cațavencii nr. 22, din 23-29 noiembrie 2011

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint