Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recidiva lui Manolescu

Zoom Recidiva lui Manolescu

Dacă o coadă de mătură ar fi pretins că e președinta Uniunii Scriitorilor și le-ar fi garantat celor care s-au dus la vot, prin purtătorul ei de cuvînt, că le va apăra adaosul de 50% la pensie, mințindu-i că dacă votează cu Dan Lungu își pierd acest supliment, coada de mătură ar fi cîștigat alegerile la Uniune.

Le-a cîștigat N. Manolescu, ajutat din toate puterile de cei mai mulți dintre președinții de filiale din țară și de la București, precum și de toți țuțării săi cu funcții în conducerea Uniunii.

De ce nu s-a făcut o adunare generală așa cum scrie la lege, ci N. Manolescu a preferat varianta ilegală a alegerilor în filiale, cu numărarea voturilor la mai multe zile după aceea? Lasă că asta n-a fost o adunare generală, ci o cîrpeală din mai multe adunări locale, dar cum prezența la urne a fost mai mică de 50% plus unu, legea spune clar că în asemenea condiții are loc reconvocarea adunării generale și se organizează un al doilea tur de scrutin. Ceea ce pretinsa conducere a USR n-a catadicsit să facă, deși atunci cînd primești bani publici trebuie să faci ce zice legea, nu ce-ți trăsnește ție prin cap.

Acum mai mulți ani, N. Manolescu spunea că pentru el președinția Uniunii Scriitorilor e o corvoadă, dînd de înțeles că de-abia așteaptă să scape de ea. Dar același N.M. a schimbat statutul Uniunii Scriitorilor ca să poată fi ales pentru un număr nelimitat de asemenea corvezi.

Să fie masochist criticul literar? Sau are motive pe care nu le cunoaștem de a se agăța de această funcție, cum ar fi acela de a nu face public bilanțul fimanciar al USR? Nu mai vorbesc de multele procese pe care le-a intentat și care, dacă N. Manolescu ar fi pierdut șefia USR, l-ar fi obligat să le ducă mai departe pe banii lui, nu pe fondurile Uniunii, ca pînă acum. După ce și-a văzut sacii în căruță, N.M. a zis că această campanie de alegeri la USR a fost cea mai murdară de cînd e el membru în Uniune. Adică din 1963. Și că el a intrat în competiție fiindcă n-avea cine să-i ia locul.

Dacă distinsul critic se referă la minciunile pe care le-au ventilat comilitonii săi despre Dan Lungu, are sută la sută dreptate. Cît despre zicerea lui, că n-ar fi existat cine să-l înlocuiască, drept care a mai candidat o dată, asta e o insultă la adresa contracandidaților lui și o dovadă că N.M. nu știe nici măcar să cîștige, chiar dacă legal n-a cîștigat nimic.

3 comentarii

 1. #1

  Pai daca si scriitorii inghit brasoave cu tăierea pensiei, poate ca nu il merita pe Dan Lungu. Dacă oamenii ăștia se comporta astfel, ce pretentii sa aveti de la alti români. Poate ca ar trebui sa începeți să scrieti, ca Cioran, in alta limba.

  Succes la Paris

 2. #2

  Aud că pe Manolescu l-au votat 744. Nici vorbă de jumătate din numărul membrilor (2200?). Ei, bine. Să se știe: ăștia nu sunt scriitori, ci niște zdrențe, care și-au pus în frunte o zdreanță mai mare.

 3. #3

  Daca Manole poate de ce nu ar putea si Manolescu ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]