Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Romane celebre actualizate

Zoom Romane celebre actualizate

Ion, de Liviu Rebreanu – Ion al Glanetașului, născut într-o familie săracă, de la țară, alege să ignore glasul inimii și merge să se însoare cu o nemțoaică, într-un loc unde infrastructura rutieră e ireproșabilă. După ce se așază la casa lui, se lasă în genunchi și sărută autostrada, ca pe o ibovnică.

Pădurea spânzuraților, de Liviu Rebreanu – Un fotbalist român de la Ferencváros urmează să joace în preliminariile Europa League cu FCSB. Simte că e pus în fața unei alegeri imposibile. Oare n-o să fie un trădător dacă joacă împotriva fraților lui? În repriza a doua, el se hotărăște să intre pe teren în echipamentul românilor, dar arbitrul se prinde imediat și FCSB pierde meciul la masa verde, pentru că a băgat 12 jucători pe teren. Nervos că iar nu s-a calificat, Gigi Becali îi spânzură pe toți.

Enigma Otiliei, de G. Călinescu – Tânărul IT-ist Felix îi sparge Otiliei contul de Facebook, ca să vadă ce enigmă ascunde.

Baltagul, de Mihail Sadoveanu – După ce Vitoria Lipan vede la Știrile de la ora 5 că soțul ei a avut parte de-o moarte violentă în timp ce era plecat cu oile, pornește în căutarea reporterului fără inimă care a transmis știrea, cu toate detaliile ei scabroase, ca pe un fapt divers.

Romanul adolescentului miop, de Mircea Eliade – Se pare că Mircea Eliade ar fi scris, în zilele noastre, fix același roman dacă maitreya.

Moromeții, de Marin Preda – Povestea dezintegrării unei familii, după ce băieții cei mari pleacă la muncă în Italia, iar fiul cel mic, deși vrea să învețe carte, se lovește de refuzul tatălui, care-l trimite la Universitatea din București.

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, de Camil Petrescu – Un bărbat renunță să mai doarmă în același pat cu soția lui și alege să-și petreacă nopțile uitându-se pe Discovery la documentare despre Hitler și al doilea război mondial.

Răscoala, de Liviu Rebreanu – Mii de țărani se ridică împotriva boierilor care-i asupresc. Organizează cea mai mare răscoala țărănească din istoria recentă a României și fac un zgomot de nedescris, turându-și la maximum BMW-urile lor din anii ’90, cu volanul pe dreapta și numere de Bulgaria.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]